26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4622
EURO34.7177
ALTIN2436.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

“Uyuşturucu ile mücadele”

Osmaniye İl Uyuşturucu koordinasyon kurulu Vali Yardımcısı Muammer Balcı Başkanlığında toplanarak yapılması gereken çalışmalarla ilgili fikir alış verişinde bulunuldu.

Kurulun toplantısında öne çıkan başlıklara ve vali Yardımcısı Balcı’nın önemle üzerinde durduğu olayın gerçekleşmesi için son iki yıldır bu sütunlarda gündem oluşturmaya çalıştığımı anımsadım.

Bu sütunlarda, Osmaniye’de gençlerin uyuşturucu batağına düşürülmemesi ve düşmemeleri için bir takım uyarılarla birlikte farklı çalışmalar yapılması gerektiğini gündeme getirdim.

Koordinasyon kurulunda yapılan görüşmelere baktığımda, Emniyet Müdürlüğü’nden bağımlı kişilerin listesinin hazırlanması ve bu konu üzerinden çalışmalara başlanılması isteniyor. İl Sağlık Müdürlüğü, Aile ve sosyal Politikalar İl müdürlüğü, İl Müftülüğü, Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ve Belediye’nin koordineli olarak çalışma yapması isteniyor.

Bu olayı biraz açmak gerekirse, din adamlarının kişileri kötü alışkanlıklardan korunması veya bulaşmamaları için yapacakları çalışmaların önemine değinmiştim.

Vali Yardımcısı Balcı’nın önerdiği olaya bakıyoruz; bu konuda kurumlardan oluşacak kurul üyelerinin koordineli olarak yapacakları çalışmalar; okullar, mahallelerde kahvehaneler, insanların toplu olarak bulundukları alanlarda projenin hayata geçirilerek yapılacak olan çalışmalar önlem alınması ve gelecek olan tehlikelere karşı uyarı niteliği taşıyacaktır.

Yukarıda adı geçen kurumlarda görevli personelin birlikte katılacağı toplantılar, ailelerin ziyaretleri ve diğer yerlerdeki ziyaretler yapılacak olan konuşmalar, dağıtılacak olan broşürler ve insanların sorunlarının dinlenmesi ile önemli adımlar atılmasını sağlayacaktır.

Bu konuda sivil toplum kuruluşlarına da önemli görevler düşmektedir. Özellikle sivil toplum kuruluşları; çevresinde doğal yaşamın korunması, düzenli kentsel yaşamın oluşması, insanların kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılması gibi olaylarla ilgili seminerler ve diğer etkinlikler düzenlemelidir.

Bazı sivil toplum kuruluşları sadece kendi fikirlerini başkalarına öğretme adına yaptıkları etkinliklerin arasında, insanların geleceğinin somut olaylarına da değinmelidir.

Cuma günleri camilerde din adamları “uyuşturucu, kötü alışkanlıklar, çevre temizliği” gibi olaylarla ilgili konuşmalar yapmalı, özellikle kenar mahallelerdeki sözü dinlenebilen geniş aileler ziyaret edilerek sağlıklı yaşamla ilgili sohbetler yapılmalıdır.

Yukarıda adı geçen kurumlardan görevlendirilecek birer kişinin günlük olarak kenti taramaları ve insanlarla ilişkilerinde sıcak ortamlar sağlamaları önem taşımaktadır.

Sigara ve tütün tüketimi ile ilgili konulan yasaklar ve yapılan yasal işlemlerle ilgili olarak oluşturulan kurul üyeleri nasıl çalışıyorsa, aynı yöntemle oluşturulacak üyelerin çalışmaları neticesinde bu kentte bir çok olumsuzlukların önüne geçilmiş olabilir.

Yapılan bu toplantıdaki konuşmaları ve önerileri önce kentimiz, sonra ülkemiz insanları açısından önemsiyorum. Projenin hayata geçirilmesi noktasında ciddi adımlar atılacağına inanıyor, yapılacak olan çalışmalarda başarılar diliyorum. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar