25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5628
EURO35.0408
ALTIN2425.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Uyarılar, önlemler…

Bazınıza bir olay geldiği zaman, çevrenizdeki insanlar bir takım önerilerde bulunarak yaşadığınız olayın üzüntüsünü paylaşmaya çalışırlar.


17 Ağustos Marmara depreminin yıldönümünde ülkemizin değişik yörelerinde anmalar yapılırken, yapılan konuşmalardan inşaat yapan müteahhitlerin çeşitli dersler çıkarması gerektiğini anımsatmak istiyorum.


Osmaniye’mizde yoğun şekilde inşaatlar gökyüzüne yükselirken, Belediye tarafından yüzlerce inşaat sahibinin mahkemelik dosyaları bulunurken, kaçak ve ruhsatsız inşaatlar gündemden düşmezken, doğal afetler sırasında yapılacak olan uyarılar havada kalacaktır.


İnşaatların daha temeli atılırken önleminin alınması, inşaat ilerlerken denetimcilerin sağlıklı denetlemesi, bitiminde de sağlıklı olduğunun kanıtlanmasının ardından teslim alınması önem taşımaktadır.


Osmaniye’de bölgeye hizmet vereceği belirtilen Ağız ve Diş sağlığı Merkezinin binası tamamlandı. Ancak yüklenici firmadan teslim alınması olayı bir türlü gerçekleşemiyor.


İnşaatın tavanındaki çatlaklar, yağmur sularının sızıntıları gibi nedenlerle inşaatın teslim alınmadığını öğreniyoruz.


Yüklenici firmaya gereken uyarının yapıldığı ve bu eksikliklerin tamamlanması için uğraşıldığını da öğreniyoruz.


Son olarak 15 Temmuz 2014 tarihine kadar yüklenici firmaya verilen sürenin üzerinden bir ay geçti. 15 ağustos tarihini de gerilerde bıraktık. Ancak hala inşaatın eksik ve aksaklıkları giderilmemiş olacak ki teslim alınamadı.


Kamu binalarının inşaatlarında neler yaşanıp yaşanmadığını bilenler, yüklenici firmaların kimler olduğu veya nasıl, ne şekilde ne kadar kırımla verildiği yorumları yapılır.


Kamu binalarının inşaatlarının bitirilmesinin ardından çoğunlukla teslim alınması sırasında sorunlar yaşandığına tanık olmuşuzdur.


Osmaniye Devlet Hastanesi inşaatının tamamlanmasının ardından da sıkıntılar yaşanmıştı. Tavanda su sızıntıları yaşanıyordu, çatlaklar oluşmuştu.


Osmaniye Valilik binasındaki Milli Eğitim Müdürlüğü bölümündeki bazı odalarda aşırı yağışlı günlerde sızıntılar olduğunu da duyuyoruz.


Yine Valilik binasının bodrum katlarının aşırı yağışlarda sel suları ile dolduğuna tanık olmuşuzdur.


Şimdi Osmaniye Belediyesi yeni hizmet binası tamamlanmak üzere. Ankara’dan bir yüklenici firma inşaatı tamamlamak üzere. Sanırım Ekim ayı içerisinde inşaat tamamlanır, ardından teslim alma işlemleri başlar.


Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde yaşananlar gibi Osmaniye Belediyesi hizmet binasında da aynı sorunların yaşanmamasını ümit ediyoruz. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin bu yılın sonuna kadar açılması ve hizmete girmesiyle gerek burada çalışanlar, gerekse halkımız rahat bir nefes alacaktır.


Osmaniye Belediyesi hizmet binası tamamlanmadan, Musa Şahin Bulvarı üzerinden giriş ve çıkışlar için düşünülen projenin de hayata geçirilmesi önem taşıyor.


Bina inşaatının tamamlanıp hizmete girmesinin ardından Bulvar üzerinde ikinci inşaat çalışmalarının başlayıp devam etmesi, Belediye binasına giriş ve çıkışlarda sorunlar oluşturacaktır. Bu konuda da sanırım Belediye Başkanı ve yetkililer gereken çalışmalara bir an önce başlamayacaklardır. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar