25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5628
EURO35.0408
ALTIN2425.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Unutkan olduk!

Pazar günü Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapıldı, oylama işlemleri, sonuçlar ve başarı ile başarısızlığı unutuverdik.


Unutkan olmanın yanında bir de duyarsızlık başımızda dolaşmaya başladı. Duyarsızlık veya tepkisizlik deyin adına, ne derseniz deyin ama öyle olduk işte.


Duyarsız olmayanlar, yani tepki verenler ise çok kişi tarafından farklı eleştiri alır oldu.


Şimdi bir olayla ilgili görüşlerimi burada yazmaya çalışacağım. Adına ne derseniz deyin. İster unutkanlık, isterse duyarsızlık deyin ama bunun mutlaka bir adı olmalı diye düşünüyorum.


Osmaniye’de Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı yapmış olan Ali Arguvanlı’yı geçtiğimiz aylar içerisinde kaybettik. Ankara’da toprağa verildi. Osmaniye’den cenazesine gidenler oldu.


Arguvanlı’nın Osmaniye için önemli projeleri hayata geçirdiğini yaşayanlar onu rahmet ve saygı ile andılar.


Osmaniye Belediyesi, Ramazan etkinliklerine ne kadar masraf etti bilemiyoruz ama, Osmaniye’de Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Ali Arguvanlı anısına herhangi ‘başsağlığı’ mesajı bile yayınlatma gereği duymaması dikkatimizi çekti.


Osmaniye Belediyesi’nde Belediye Başkanlığı yapmış bir kişinin ölümünün ardından ‘başsağlığı’ mesajı bile vermemek nasıl bir unutkanlık veya duyarsızlıktır bunu anlayamadım.


Pazar günü Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılıyordu. Osmaniye eski Belediye Başkanlarından Güner Dinçer’i kaybettik. Dinçer’in Osmaniye Belediye Başkanlığı döneminde işçilerin aldıkları maaşlar İskenderun Demir Çelik işçisine neredeyse eş değerdeydi. Hatta bazı kişiler İSDEMİR’den ayrılıp Osmaniye Belediyesinde çalışmak istiyorlardı.


Güner Dinçer’in kısa döneminde şu anki yeni Belediye Hizmet binası inşaatının bulundu alanın önünde üst geçit yapılarak hizmete girmişti. 1978 yılında Osmaniye,  Güner Dinçer ile bugünkü Musa Şahin bulvarı üzerinde yaya üst geçidi  ile tanışmıştı. Çarşı merkezinde trafik ışıkları kavşaklarda hizmet veriyordu.


Yıl 2014, bugün Osmaniye’de yayalar için üst veya alt geçit göremiyoruz. Çarşı merkezinde 1978 yılında gördüğümüz trafik ışıklarını da göremiyoruz.


Osmaniye eski Belediye Başkanı Güner Dinçer Pazar günü asri mezarlıkta toprağa verildi. Belediye Başkanı Kadir Kara’da cenaze törenine katılanlar arasındaydı.


Osmaniye eski Belediye başkanlarından Ali Arguvanlı’da olduğu gibi Güner Dinçer için de Osmaniye Belediyesi ‘başsağlığı’ mesajı yayınlatmayı unuttu.


Osmaniye Belediyesi’nde Başkanlık yapan birinin hayata veda etmesi halinde Belediye makamı olarak ‘başsağlığı’ mesajı yayınlatmak için muhasebe kasasında para yoksa bile, ücretsiz olarak yayınlayacak gazetelerin olduğunu da unuttular galiba.


Osmaniye Belediyesi’nin bu iki olayla ilgili unutkanlığı veya duyarsızlığını sizlerin yorumlarına bırakıyorum. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar