29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3822
EURO35.0188
ALTIN2325.8
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Umutlu bekleyiş…

Osmaniye İŞKUR İl Müdürlüğü’nün geçtiğimiz haftalar içerisinde yaptığı bir yazılı açıklamada, Bin kişiye ekmek kapısı açılacağı belirtilmişti.

Yerel gazetelerimiz; “İşkur’dan Bin işsize istihdam” başlığı ile haberi kamuoyu ile paylaşmıştı.

İş arayanların umudu haline gelen ve zaman zaman da iş kapılarını işsizlere açan İŞKUR İl Müdürlüğü’nün bu girişimi sevinçle karşılanmıştı. Gün oldu ve son başvuru tarihi 3 Mart 2017 olarak belirtilirken,  7 Mart 2017 günü saat: 09.30’da Atatürk Ortaokulu salonunda Noter huzurunda yapılacak olan çekilişle Bin kişi işe yerleştirilecekti.

Bu işçiler 6 ay süreli de olsa ekmek sahibi olacaklardı. Osmaniye’deki işsizler bu başvuruya yoğun şekilde başvuruda bulundu. Binlerce işsiz genç, bunların çoğunluğu kadınlardan oluşuyordu, 7 Mart gününü umutla beklediler.

Toplum Yararına Program kapsamında, Belediyeler, Üniversite, İl Özel idaresi, Orman işletmesi gibi kurumlarda çalışmak için başvuruda bulunanlar 7 Mart günü geldiğinde çekiliş için Atatürk Ortaokulu salonuna geldiler.

Buraya kadar her şey güzeldi, işsiz insanlar Noter huzurunda yapılacak olan çekilişle işe yerleştirilme olayına itirazları yoktu.

Bin kişilik iş için binlerce insanın umudu çekiliş gününün saati geldiğinde soğuk duş etkisi yaşadılar. İşe yerleştirme için yapılacak olan ‘çekiliş’ iptal edilmişti.

İnsanların umutları bir anda strese dönüşüverdi. Neden iptal edilmişti, bir başka tarihe mi ertelenmişti bu konuda bir açıklama yapılmadı.

Oysa her konuda çalışmalarını kamuoyu ile paylaşan İŞKUR İl Müdürlüğü, çekilişin iptal edilmesini bir gün öncesinden basın yolu ile kamuoyuna neden açıklamamıştı?

En azından insanlar sabahın erken saatlerinde okul salonuna gelmezlerdi. Bu konuda bir eksiklik olduğunu belirtirken, çekiliş umudu yaşayan insanlar farklı yorumlar yapmaya başladılar.

İş başvurusunda bulunan bazı kişilerin iddialarına göre; İŞKUR yetkilileri; “Çekiliş iptal edildi, şimdi gidin birkaç gün sonra İl Müdürlüğü’nda işe gireceklerin isimleri açıklanacak!”sözleri doğru ise bu olay daha farklı yorumları da beraberinde getirecektir.

Öyle veya böyle, insanları umutlandırıp, heveslerini kursaklarında koymak iyi bir davranış olmasa gerek!

Ne olacak şimdi? ‘ Mart günü çekiliş yapılmadı, o gün boyunca İŞKUR yetkililerinden bir açıklama da gelmedi. Dün yine bir açıklama yapılmadı.

Dün 8 Mart Dünya emekçi kadınlar günüydü. Çoğunluğu kadınlardan oluşan iş başvurularının 8 Marttan bir gün öncesinden heveslerinin kırılması doğru bir olay olarak değerlendirilebilir mi?

Gönül isterdi ki, 7 Mart günü iş başvurusu yapanların yerleştirme çekilişleri yapılsın, “Dünya emekçi kadınlar günü”nden bir gün önce kadınlar işe gireceklerinin sevincini yaşasalardı.

Dün Cumhuriyet Meydanı önünde  Ak partili kadınlar ellerindeki gazeteleri dağıtıyorlardı.

Referandum içerikli yazıların yeraldığı gazeteleri dağıtın kadınların arasında 7 Mart günü iş başvurusunda bulunupta hevesleri kursaklarında kalanların olup olmadığını merak ettim.

İşe yerleştirme çekilişinin neden iptal edildiği, ertelenmişse ne gün çekiliş yapılacağı veya iddia edildiği gibi yerleştirmeler İŞKUR kapısına asılacak liste ile mi öğrenileceğini yetkililerin kamuoyuna açıklamalarını bekliyoruz. Esenlikle…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar