19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5883
EURO34.8256
ALTIN2507.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Türkiye gündeminden…

Bugünkü köşemde Osmaniye dışına çıkarak, bir günde Türkiye gündemine yansıyan benim ilginç bulduğum haberlerden kısaca sözetmek istiyorum.

Mynet sitesine yansıyan bir günlük ilginç haberleri özetleyip birlikte okuyalım.


“Ak Parti grubunda konuşan Başbakan Erdoğan'ı dinleyen Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer kağıttan uçak yaparken kameralara yakalandı.


Sivas katliamı davasının zamanaşımı nedeniyle düşürülmesinin ardından adliye önünde olaylar çıktı. Polis ekipleri, karara tepki gösteren gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Olaylarda çok sayıda kişi yaralandı.


 Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Celal Bayar Üniversitesi'ni 2010 yılı Aralık ayında ziyaretini protesto eden ve rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'ye "Biz görevi Atatürk'ten devraldık" diyen Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Merkez Yönetim Kurulu üyesi Erdem Özdemir, üniversiteden atıldı.


19 yıl önce 35 kişinin yakılarak katledildiği Sivas olaylarıyla ilgili davada zamanaşımı kararı verildi. Böylece 5 firari sanık ceza almaktan kurtuldu.


CHP'yi “geçmişte yaşayan bir parti" olarak tanımlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, daha önce Meclis'e gelmeyecekleri yönünde beyanları olduğunu hatırlatarak, "Sonra ne yaptılar. Tıpış tıpış gelip yemin etmediler mi? Çok güzel, biz de onu istiyorduk zaten. Tükürdüklerini yalamanın verdiği eziklikle, TBMM’yi terörize etmenin gayreti içindeler" dedi.


OdaTV davasında Nedim Şener, Ahmet Şık, Coşkun Musluk, Muhammet Sait Çakır tahliye oldu. 

Gazeteciler gözaltına alındıktan 375 gün sonra özgürlüklerine kavuştu. Tahliye kararını duyan sanık yakınları gözyaşlarına boğuldu.


Uludere olayıyla ilgili soruşturmalar sürüyor. Heron’lardan gelen istihbaratı değerlendiren Komuta Kontrol Daire Başkanı’nın emekliye ayrıldığı öğrenildi


Bahçede bulunan bir ev kedisi duvarın üzerinde gördüğü koca bir kertenkeleye yakından bakmak isteyince okkalı bir kuyruk tokatı yedi. Yediği tokatla afallayan meraklı kedi karşılık vermek isteyince taraflar sıkı bir kavgaya tutuştu.


Sürpriz görüşme

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'da CIA Başkanı David Petraeus'la sürpriz bir ziyaret yaptığı ortaya çıktı.

Erdoğan-Petraeus görüşmesinde, PKK, Suriye ve Irak'taki mezhep çatışmalarının konuşulduğu iddia edildi.”

Hindistan’a uzanalım isterseniz, buradan bir haberi paylaşalım.


'Fuhuş Köyünde' Toplu Evlilik

Hindistan'da fahişeliğin önüne geçmek için genç kızlar toplu olarak evlendirildi. Gujarat eyaletinin Vadia köyünde düzenlenen törene yüzlerce kişi katıldı. Sivil toplum kuruluşu ve hükümet yetkililerinin de hazır bulunduğu törende 22 çift renkli kıyafetler giyerek törene katıldı. Törende 7 çift evlendi, 15 çift ise nişanlandı.”


Bugünkü köşemi Osmaniye sorunlarını bir kenara bırakarak, ülkemizde yaşanan olaylar ile Hindistan’da yaşanan bir olayı paylaşarak sonlamak istiyorum. Haberlerde anlatılmak istenen ve yaşanan olayların yorumlarını ise sizlere bırakıyorum. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar