29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3834
EURO34.9963
ALTIN2325.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Tren raydan çıkarsa!..

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü seversiniz veya sevmezsiniz; ancak tarihin çok ilerilerini gördüğünü, geleceği gören bilge bin insan olduğunu kabul etmemeniz için bir neden bulabilir misiniz!?

Ülkemizdeki son iki yıllık gelişmeleri değerlendirelim ve Atatürk’ün 1925 yılındaki sözlerini anımsayalım.  Atatürk’ün 91 yıl öncesindeki sözlerini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Atatürk’ün o tarihteki  tarikat yapılanması ile ilgili görüşünü sizlerle paylaşmak istiyorum: “ Ölülerden yardım istemek, uygar bir toplum için ayıptır. Var olan tarikatların amacı kendilerine bağlı olan kimseleri dünyevî ve manevî yaşamda mutluluğa eriştirmekten başka ne olabilir?

Bugün bilimin, tekniğin, bütün kapsamıyla uygarlığın alevi karşısında filân veya falan şeyhin yol göstermesiyle maddî ve manevî mutluluk arayacak kadar ilkel insanların Türkiye topluluğunda varlığını asla kabul etmiyorum.

Efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru ve en gerçek tarikat, uygarlık tarikatıdır.

1925 (Atatürk'ün S.D.II, S. 215)”

Süreç içerisinde Atatürk’le ilgili çeşitli iddialar ortaya atıldı, hatta Annesi ile ilgili bile ahlaksızca iftiralar ileri sürüldü. Mevcut iktidar ‘oy kaybı(!) nedeniyle bu sözler karsısında sessiz kaldı. 

Atatürk’ün ‘adını silmek isteyen’ bir zihniyet günün birinde; Atatürk’ün 91 yıl önce söylediği sözlerine takıldılar.

 Atatürk’ün partisinin devamını olduğunu söyleyen CHP’nin de halktan uzaklaşarak kendi içindeki bir takım sorunlar yaşaması veya ‘ağalık anlayışı)’ zihniyeti halkın bilinçlenmesinde sorun lar oluşturdu.

15 Temmuz akşamı Fetö örgütünün gerçekleştirdiği  söylenilen ‘darbe girişimi’ olayı ve sonrasını izliyorum.

Fetö örgütü ve gerçekleştirdiği söylenilen diye yazıyorum; Bir ülkede darbe girişimi yapabilmek için öncesindeki çalışmaları belirleyebilen devletin bir istihbarat örgütünün bilgi sahibi olması gerekmez miydi!?

Hadi bunu da bir kenara bırakalım! Allah aşkına Fetö’nün ülkemizdeki eylemleri ve etkinlikler gerçekleştirirken, Atatürk’ün sözlerine önem verseniz ne zarar görürdünüz!?

Bugünlere geliyoruz,  Adnan hoca adı ile tv kanallarında boy gösteren, ardından da bildiğiniz olaylar ülkemizde  gündemini oluşturmaya başladı.

Adnan Oktar’ın kitaplarının TBMM kütüphanesi’nde ne işi var diye sormak gerek!? Harun Yahya adı ile Osmaniye’de bile kitapları  ücretsiz dağıtıldı. B

u kitapları dağıtan bir siyasi partisi il veya ilçe örgütü değil miydi? Harun Yahya’ın gerçek adının Adnan Oktar olduğunu o siyasi parti il veya ilçe yönetimi bilmiyor muydu?

İşte bir bilgilendirme; “Adnan Oktar’ın “Harun Yahya” ismiyle yazdığı kitapların TBMM’nin kütüphanesinde olduğu fark edildi ve sosyal medyada Meclis kütüphanesinin ilgili link paylaşıldı. Sosyal medya kullanıcıları duruma tepki gösterirdi.

TBMM kütüphanesinin bir süre erişime kapatıldığı görüldü.”

Adnan Oktar ile ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde toplanıp basın açıklaması yapanlar bile var.  Allah aşkına “Soma maden ocağındaki” ölen madenciler için gösterilen tepkiye bakıyorum, bir de Adnan Otar ile ilgili tepkiye…

Düşünüyorum, düşünüyorum ve yine düşünüyorum!..

Sonuç mu; Yıllardır inanç sömürüsü yapan Fetullah Gülen’nin pislikleri ortaya çıktı. Ardından Adnan Oktar’ın inanç tüccarlıları nedeniyle ülkemizdeki yaptıkları. 

Ardından gelecekler mi; “Süleymancılar ile Semerkancılar” gelecek. Reis işini bilir, Atatürk’ün söylediği sözler, O’nun söyledikleri şekilde gelişiyor.

Görüşebilmek üzere, saygılar…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar