25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5658
EURO35.006
ALTIN2431.0
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Trafik sorunu

Yaz mevsiminde şehirlerde insanları fazla sokak ve caddelerde göremezsiniz. Yayla ve denizlere gidilmesi nedeniyle yaya ve taşıt trafiklerinde seyrelme görülmektedir.


Osmaniye’mizde yaz sıcaklarına rağmen araç trafiğindeki bazı anlardaki yoğunluk önümüzdeki aylarda neler olacağı konusunda beni kaygılandırıyor.


Okullar kapalı, insanlar yayla ve denizlerde, yine de trafikte bazı anlarda aşırı yoğunluk yaşanıyor.


Palalı Süleyman caddesi üzerindeki Akbank önündeki kavşak, Belediye hizmet binası önü,  Atatürk caddesi ile Cevdet Sunay caddesi üzerindeki kavşaktaki trafik düzensizliği yayaları da insanları da çileden çıkarmaya yetiyor.


Osmaniye kent merkezindeki ara sokaklar, ana sokaklar ve caddelerde trafik seyri yeniden düzenlenmesi önem taşıyor.


Çarşı merkezindeki bir çok kavşakta trafik ışıkları olmadığı için araçlar birbirlerine de, yayalara da geçit hakkı vermediği gibi, korna sesleri insanları yaz mevsiminin sıcağında çileden çıkarmaya yetiyor.


Kaldırımdan iniş veya yeni bir kaldırıma çıkış yönündeki köşe başında parkeden araçlara rastlıyoruz. Yayaların karşıdan karşıya geçiş noktasında parkeden araçların sürücüleri duyarsızlık içerisinde olabilir ama, bu tür sorunlarda uyarıcı veya caydırıcı yöntemlerin hayata geçirilmesini bekliyoruz.


Cadde ve sokaklarda 10 dakikalık park süresi tanınan araçlar süreyi geçtikleri zaman nasıl haklarında ceza makbuzu kesiliyorsa, aynı cadde üzerinde yayaların yolu karşıdan karşıya geçme yoluna parkeden araçlar için nelerin yapıldığını merak ediyorum.


Cadde veya sokaklarda seyreden bir araç, sağa dönüş yaptığı andaki yolun başında parkeden bir araç görüyorsanız, buradaki trafik düzeninden sözedebilir misiniz?
Osmaniye’de bazı noktalarda polis araçları da dahil olmak üzere parkedişler trafikteki düzeni olumsuz etkiliyor.


Osmaniye belediye hizmet binası önünde, Palalı Süleyman caddesi Akbank karşısında bazı anlarda polis otolarının parkediş şekilleri dikkat çekiyor. Bu noktalarda birkaç metre daha ileride parkediş yapımlaş olsa trafik yönünden fazla tehlike oluşturmayacaktır. Yoldan seyreden araçların sağa dönüş noktasında sıfır noktasında otoların parketmeleri tehlikeler oluştururken, bu konuda kent merkezinde trafik seyrinin yeniden düzenlenmesi zorunlu hale geliyor.


Tek yön olan yollarda uygulamalar ve kurallara uyulmadığı gibi resmi araçların bile kurallara uymadığına tanık oluyoruz.


Yaz mevsimi bitecek, yayla ve denizden insanlar gelecekler. Okullar açılacak, tatiller bitecek kent merkezinde yaya ve araç trafiği yoğunlaşacak. Ardından yerel seçim çalışmaları nedeniyle yaya ve araç trafiğinde yoğunluk bir kat ta böyle arttığını düşündüğümüzde, kış mevsimi gelmeden Osmaniye kent merkezindeki trafik yönleri ve akışında düzenlemeler yapılması yönünde çalışmalar yapılmasını bekliyoruz. Kış mevsimi gelirse, şimdiden önlem alamazsak trafik sıkışıklığının önüne geçmemiz çok daha zor olacaktır. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar