29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3834
EURO35.1187
ALTIN2326.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Törenin ardından

 Osmaniye’miz adına başlattığımız “Ekmek Ödüllü Şiir yarışması” ödül töreninin 17.’ncisini de belirlenen tarihte gerçekleştirmekten gurur duyuyoruz.

Aradan geçen 17 yıllık süreçte geleneksel hale dönüşen bu yarışma ile, ilimizin tanıtılmasına katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Ödül kazananların isimlerini tören sırasında açıkladığımız için gelemeyenler telefonla arayarak meraklarını gidermeye çalışıyor.

16 yılı gerilerde bırakırken bu yarışmaya Vali yardımcıları katılırdı, ancak ilk kez bu törene Vali’nin katılması ayrı bir sevinç yaşattı.

Yine 16 yıllık süreçte İl Emniyet Müdürü olarak ilk kez katılıma tanık oluyorduk.

Bu nedenle tören sırasında Vali Dr. Mehmet Oduncu alana girerken 17. yarışmamızın olduğunu vurgularken, “17 kez “ teşekkür ettiğimizi söyledim. Bunu söylerken Vali’mizin duyarlılığını ve önceki Vali’lerimizin gelmemelerini anlatmaya çalışmıştım. Bazı arkadaşlarım törenden sonra beni telefonla arayarak, Vali’mize “yağ çektiğimi” anlatmaya çalıştılar. Ben ise doğru yaptığıma inanıyorum. Çünkü Osmaniye’nin il statüsüne kavuşması ile başlattığımız bu yarışmamızın geçen sürecinde 5 ayrı Vali gelip geçti Osmaniye’den. 6. Vali olarak ilimize gelen Dr. Oduncu bu yarışmayı önemseyip bizzat katılıyorsa sanırım kültür ve sanat adına duyarlılığı için teşekkür etmemizden doğal bir şey olamazdı.

Bu arada konuşmanın yapıldığı, ödül alan şaire ödülün verilmesi ve onun çağrılması sırasında Vali’mizin alana girmesi sırasında yine bazı arkadaşlarım beni eleştirdiler.

O sırada mikrofonu bırakmalı, kürsüden kalkıp Vali’mizi karşılamam gerektiğini anlatmaya çalıştılar. Oysa, programın doğal akışını bozarak insanları belli bir yöne çekmek ve kürsüden ayrılıp karşılamaya gitmenin anlamının olmadığını düşünerek, sadece anons ederek, teşekkür ederek programın akışını değiştirmemiştim.

Böylesi bir davranış tartışılabilir, eleştirilebilir. Böylesi bir davranışımda, yani mikrofonu ve konuşmayı keserek Vali’mizi karşılamaya gitmemem hata ise Vali’mizden bu konuda özür diliyorum.

Vali’miz bu konuda eğer alınmış olsaydı, birincilik ödülünü sunduktan sonra mikrofonu eline alarak OŞYAD’ı kutlar mıydı?

Ayrıca Vali’mizin ödül töreni ile ilgili, gelecek yıllardaki destek sözleri ve Osmaniye’deki kurum ve kuruluşların programa sahip çıkmaları konularında önemli tümceler kullandığını hep birlikte dinledik.

Bir kentin tanıtılması için ne gerekiyorsa onun yapılması gerektiğini vurgulayan Vali’miz, Adana Altın Koza, Altın Portakal etkinliklerinden sözederken, Osmaniye’deki “Ekmek Ödüllü Yarışma”nın da böylesine önemli ve genişletilmiş olmasının gerektiğini anlatmaya çalışıyordu.

Törenimize katılan ilk Vali olması, birbirinden anlamlı sözcüklerle yarışmamızı desteklemesi, Osmaniye’nin tanıtımı açısından gerekliliğini vurgulaması, sanırım 17. kez teşekkür etmemizi de gerektirirdi.

Törene katılanlara ve şiir havası içerisinde geçmesinde emeği geçen her kese bir kez daha teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum. Esenlikle…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar