29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3692
EURO35.044
ALTIN2325.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Toprakkale’de hareketli günler

Yerel seçim takviminin belirlenmesinin ardından, süreç geriye doğru ilerlerken Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinde, aday adaylarının geçmiş yıllara göre yoğunluğu dikkat çekiyor.


Toprakkale ilçesinde mevcut Ak Partili Belediye başkanı Sedat Şanal yeniden aday adayı olurken, Ak Parti’den ayrıca 4 aday adayı ismi ilçede dolaşıyor.


Geçtiğimiz dönem 3 oy farkı ile seçimi kaybeden MHP’de ise 3 aday adayının ismi geçiyor.


Toprakkale ilçesinde CHP aday adayı ismi ilçede dolaşmazken, Ak Parti’li aday adaylarının geçmiş yıllara oranla yoğunluğu dikkat çekiyor.


İlçedeki bu yoğun tempo ve aday adayı bolluğunu vatandaşlarla konuştuğumuzda farklı yorumlar aktarıyorlar. Mevcut Başkan Şanal’ın yönetimdeki zafiyeti, teknik bilgilerden yoksun olması ve bekleneni veremediği yönünde görüş bildiriliyor.


Bir diğer halkın yorumu ise, ortada farklı beklentilerin olması olarak değerlendiriliyor. Örneğin, bazılarının görevde yükselmek istemesi, bazılarının iktidar partisinden aday adayı görünerek kendine yer edinmek istemesi olarak halk arasında konuşuluyor.


Tüm bu öngörüleri bir kenara bıraktığımızda bazı yorumlar var ki, bizim için bu görüş ağırlık gösteriyor.


Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nin Toprakkale ilçesi sınırları içerisinde olması. Bunun yanında Tüysüz Beldesinin Belediyeliğinin kaldırılması ve Toprakkale ilçesinin bir mahallesi olarak kabul edilmesi ile birlikte OSB’deki gelişmeler ve geleceğin Toprakkale ilçesi akla geliyor.


Toprakkale ilçesi, gelecek 10 yılda Osmaniye’nin metropol ilçesi durumuna geleceğini düşündüğümüzde, buradaki arazilerin değerlendirilmesi, OSB’de çalışan işçi sayısının artması ile birlikte ilçede ev kiralarının artması ve OSB’ye yakın olması açısından ilçenin batısında yeni fabrikalar kurulması görüşleri akla geliyor.


Bununla birlikte Toprakkale ilçesi sınırları içerisinde Yatılı İmam Hatip okulunun yapılacak olması, ikinci bir Organize Sanayi Bölgesi’nin de yine Toprakkale sınırları içerisinde kurulması çalışmaları ile birlikte ilçenin geleceğinin çok parlak olacağı hesaplanıyor.


Bu ve benzeri olayları bütünleştirdiğimizde Toprakkale ilçesinde Belediye Başkanı olabilmek için can atanların da sayılarında geçmiş yıllara oranla yoğunluk gözleniyor.


Önümüzdeki 5 yıl için mevcut Başkan Şanal böylesi bir Toprakkale’yi kaldırabilir mi, bu konuda metropol ilçe olma yolunda gelişme gösteren ilçenin belediye Başkanlığı görevini yürütebilir mi diye de akıllar karışıyor.


Eskiden Kadirli ilçesinde seçim çalışmaları hareketli geçtiği yönde konuşmalar olurdu. Bugün ise Toprakkale ilçesindeki yerel seçim çalışmaları halk arasında yoğun şekilde konuşulmaya başlandı.


Ak Parti’nin Aday belirleme takvimini sabırla bekleyen halkımız, Osmaniye’de kimin aday olacağını merak ettiği kadar, Toprakkale ilçesinde de aynı duygularla merak ediyor.


Düziçi için ise mevcut Başkan Namlı ile Ak Parti yola devam edip etmeyeceği ise yine farklı yorumlar arasında bulunuyor. Haydi hayırlısı diyoruz, saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar