29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3847
EURO35.0663
ALTIN2326.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Toplu taşımada yaşananlar…

Osmaniye’de toplu taşıma hizmetlerinde yeni bir olay yaşanması ile basında yer alan haberler kamuoyunda farklı yorumları da beraberinde getirdi.

Bu yılın ortalarında kentte üç ayrı Halk otobüsü kooperatifinin hat hizmetleri konusundaki anlaşmazlıkları veya istekleri olayı, günün birinde kavgaya dönüşmüştü.

Olayların daha kötüye gitmemesi adına çözümler üretildi, yetkililerin görüşmeleri ile Halk otobüslerinin kooperatif yöneticileri ile yapılan anlaşmalar neticesinde hatlardaki çalışmalar bütünleştirilerek sorun tatlıya bağlandı. Bununla da kalınmayıp, halk otobüslerinin hatları kent merkezindeki cadde ve sokaklar üzerinde genişletilerek halka hizmet anlamında kolaylıklar yaşanmaya başlandı.

Özel Halk otobüslerinin güzergahları uzatılırken, bazı mahallelerden gelenlerin son durağı DDY tren garı son nokta olarak belirlendi. Bu noktadan yolcu almaya başlayan, örneğin Karaçay, Alibekirli gibi hat üzerindeki yolcular eski Belediye binası önünden bile dolmuşlara binebilme olanağını bulmaya başladı.

Kentte iki ayrı hat ise SGK, Diş hastanesi ve Otogar yönüne yolcu taşıyor. Alibekirli- Karaçay veya Kurtuluş- Selimiye mahallelerinden gelen yolcuların SGK yönüne gidebilmesi için doğal olarak ikinci bir dolmuşa binmesi gerekiyor.

Osmaniye’de tüm mahallelerin; SGK, Diş Hastanesi, devlet Hastanesi veya Otogar hattında hizmet verebilmesi olası mı, olamaz!

Musa Şahin Bulvarı üzerinden; İskenderun, Dörtyol, Erzin, Ceyhan ve Adana yönüne seyreden araçların Kuzey Çevre yolunu kullanması yönünde alınan karar bir anda kentteki il dışı toplu taşıma yapan minibüs kooperatiflerinin tepkilerine neden oldu.
 
İl Trafik Komisyonu kararı olarak alınan bu karar karşısında, haklarını aramak için minibüs kooperatifleri üyeleri ile kontak kapatma eylemine başladı. Kararla ilgili Belediye sorumlu tutuldu, yerel basın tepkileri böyle yazdı. Belediye Başkan vekili ile olayı görüştüğümüzde, alınan kararın İl Trafik Komisyonu kurulu kararı olduğu, kararın altında Belediye’den bir yetkili ile birlikte minibüs kooperatif başkanlarının da altında imzası olduğunu söylüyordu. Belediye Başkan vekili sözlerinin devamında “kent olmanın da bir bedeli var”diye konuştu.

Aynı Belediye Başkan vekili, kentte halk otobüslerinin öğrencilerden aldığı ücretin 1 lira 75 kuruş olmasının fazla olduğunu, bu rakamın 1 lira 50 kuruş olmasından yana olduğunu söylemesi ilginçti. Ayrıca aynı Başkan vekilinin Otogar’a gitmek için iki ayrı dolmuş değiştirilmesinin de hizmet anlamında eksiklik olduğunu söylemesi beni düşündürdü!

Musa Şahin Bulvarı üzerinde trafik yoğunluğu azaldı, kentten çevre il ve ilçelere taşıma yapan minibüsler çevre yolunu kullanmaya başladı. Yolcular otogar’a kadar halk otobüsü ile gitmek zorunda kaldı.

“Kent olmanın bedeli diyelim!”

Ancak bu olayla ilgili yerel yönetim olarak bir farklı çözüm yolunun bulunmasının da gerektiğini düşünmek gerek. Örneğin; kent merkezindeki bazı mahallelerdeki hatların dolmuşlarının son noktası DDY gar önü olduğuna göre, bu hattı biraz uzatarak Dr. İhsan Göknel ile Yeni mahalle arasından geçen cadde üzerinden Kuzey çevre yoluna kadar götürülmesi sağlanabilir. Bu noktada indirilen yolcular otogar’a gitmek ikinci bir dolmuşa binmeyerek çevre yolu üzerinde otogardan gelen minibüsleri bekleme olanağını bulurlar. Çevre il ve ilçeden gelenler de bu noktada bekleyerek mahallelerine gidecek dolmuşlara binebilirler. Benden önermesi, saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar