20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Teşekkürler dostlarım

Çalışan Gazeteciler Günü’nde benim için hazırlanan sürprizden dolayı tüm dostlarıma teşekkür etmek istedim.

Çalışan Gazeteciler Günü bu yıl benim için duygulu ve anlamlı geçti. Program hazırlığı yapılırken bilgimin olmaması için elinden gelen gizliliği yürüterek meslekteki 40. yılımı doldurmamla ilgili bir etkinlik gerçekleştirildi.

Öncelikle bu programa çağrılan isimlerden bile haberimin olmadığımın bilinmesini isterim. Meslekteki 40. yılımı doldurmam nedeniyle özverili şekilde programı hazırlayan OŞYAD Başkan yardımcısı İzzettin Kanat, Genel Sekreter Hatice Bahar, Sayman Ahmet İpek, Yönetim Kurulu üyeleri Mahmut Eynallı, İbrahim Karacülle ve Elif Çakmak’a sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Ayrıca salon sorunumuzu çözümleyen Elde Demokrasi gazetesi sahibi Aynur Boz ile Çardak Medya grup başkanı Mehmet Çardak’a da salonlarını kullanmamıza yardımcı oldukları için teşekkür ediyorum.

OYYAD Yönetim kurulundaki arkadaşlarımın davetlerini kırmayarak gecemize katılan; İŞKUR İl Müdürü Abdulkadir Şahin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık il müdürü İbrahim Sağlam,  OGC Başkanı Gökhan Erkmen, Verem savaş Derneği Başkanı M. Ünal Besen, geceye renk katma adına çiğ köfte hazırlanmasında katkıda bulunan Şanlıurfalılar Derneği Başkanı Mehmet Gündüz, Osmaniye  ve  OŞYAD üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Osmaniye’de yapılan her etkinliğin ardından daha çok olumsuz konuşmalar yapılır. Benim meslekteki 40. yılımı doldurmam için OŞYAD yönetimindeki arkadaşlarımın hazırladığı programla ilgili de konuşmalar yapılacaktır. Haber verilmeyenler kırılacak, belki de benim bilgim dahilinde olduğunu bile söyleyenler çıkacaktır.

Bu tür olaylara kulağımı tıkayacak, dedi-kodu üretim merkezindekilerin konuşmaların  duymayacağım. Bu meslekte sadece gazetecilik yaparak yıllarımı vermişsem, bu konuda da arkadaşlarım yaşantımı konu alan sinevizyon gösterimi ile bir program hazırlamışsa beni bu sevindirir.

Ekmeğimi mesleğim olan gazetecilikten kazanırken, beni eleştirenler mesleklerinin dışında farklı ticari işlerde yaparak yaşamlarını sürdürmeye çalışıyorlarsa ve ben böyle arkadaşların yaşamına karışmıyor saygı duyuyorsam, lütfen onları da eğri oturup doğru konuşmaya davet ederim.

Bu meslekte sadece yazılarımdan dolayı tepki aldım. Şantaj yazı ve haberlerim olmamıştır. Olayın ucunu gösterip te üç kuruşluk için devamını getirmeyenlerden olmadım. Siyasi partilerin binalarında kendilerinden görünüp, dışarıya çıktığımda aleyhlerinde konuşan da olmadım. Hangi ortamda olursa olsun dik durdum ve halktan yana olmaktan gurur duyan gazeteci olarak yaşamaya çalıştım.

Mesleğimi kirletmeden ve söz söyletmemeye çalışarak yerine getirmeye çalıştım. Kalemimi silah olarak kullanıpta kurumlara farklı ürünler satma adına bu meslekte kalem tutanlardan olmadım. Matbaa işleri kaygım hiç olmadı, çevremdeki arkadaşlarımın yaşantılarını kıskanan biri olmadım. Hiçbir meslektaşıma siyasi görüşü nedeniyle sırt dönmedim ve tepki göstermedim.

Halka hizmet etme noktasında her siyasi parti veya sivil toplum kuruluşuna eşit uzaklıkta oldum. Halktan yana yandaş olurken, hak eden kim olursa olsun eleştirdim ve doğruların yapılmasından yana öneriler sundum.

Ben böyle doldurdum 40. yılımı, gecemizi renklendiren tüm arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar