26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5196
EURO35.003
ALTIN2440.0
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Tepkim, tepkilerinize!..

Bu kentte yerel gazete okumadıkları halde, yerel gazetecilerin tamamını kapsayacak şekilde ağız dolusu tepki gösterenlere, şimdi bende tepkilerimi yazacağım!

Yerel seçim sürecine girildi, adaylar belirlendi ve çalışmalarını sürdürüyor.

31 Mart akşamı seçilemeyen bir adayın bir yerleşim birimindeki tüm seçmenlere tepki göstermeye hakkı olamaz! Seçmenin tercihine saygı duyması gerekir. 

Bir inşaatın çürük yapılmış olması nedeniyle oluşan çökme neticesindeki olumsuzlukların tüm Müteahhitlere yüklenmesi olayı da yanlış tepki olsa gerek!

Bu ve benzeri örnekleri çoğaltabiliriz. Ancak bir kentteki olumsuz olayları meslekteki tüm insanları belirtircesine konuşmak doğru bir davranış değildir!

Sosyal paylaşım sitelerinde bazı kişilerin kentimizdeki basın ile ilgili tepkilerini görüyorum. Gazete veya gazeteci adı vermeden tümünü aynı terazide tartma olayı, eleştiri yapanın ne kadar cahil olduğunu ilk anlamda ortaya koyuyor!

Örnek vermem gerekirse; “Osmaniye’de gazeteci yok, yerel gazete de yok! Ben yerel gazete bu nedenle okumuyorum! Hepsi Belediyeden besleniyor, bu nedenle de kentin sorunları yazmaya çekiniyorlar!” diye eleştiriler gösterilmesine sözüm yok!

Ancak, doğruyu konuşmak ve dürüst olmak gerekirse; böylesi tepkileri verenlerin kendi yaşantılarında ekonomik anlamda nerelerle çalıştıklarını, günlük olarak, spor ve magazin gazeteleri ile günlerini geçirdiklerini akıllarının ucundan bile geçirmiyorlar!

Yerel gazetelere Belediye veya başka bir kurumun abone olması gayet doğal ve olması gereken bir katkıdır. Bu olayı eleştiren zat veya zatlar ise bir yerel gazete bile okumadığını sosyal paylaşım sitesinde yazarken, zaten çukurun ortasına düştüğünü fotoğraflamış oluyor!

Bu kadar giriş yazımın ardından, Osmaniye’de meslektaşlarımı “Bazıları” demeden eleştirenlere kapak olması nedeniyle çalışmalarımızdan sözedelim.

Bu yazacaklarımı önsöz gibi anlayın, çünkü program öncesi anlatıyorum ama etkinliklerle ilgili yazacaklarımı bekleyin!

Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti’nin 2018 yılı basın ödülleri programının bu yıl ikincisi yapıldı. Geçtiğimiz yılki etkinliğimiz oldukça ses getirmişti. Tabi ki bizi eleştirenler bunları da görmemişlerdir!  

Bu yıl ki etkinliklerimiz için, “Osmaniye’de basın yok, yerel gazeteleri okumuyorum!” diye konuşanlar, kulaklarındaki tıpayı çıkarmalı, gözlerine de 2 numaralı gözlük takıp tanımadıkları kişilerin bu kentin tanınması için neler yaptıklarını okumalı ve tv kanallarında izlemelidir!

Türkiye’nin 81 ilinin kaçında “Basın ödülleri” etkinliği düzenleniyor?

Osmaniye  Gazeteciler Cemiyeti olarak; İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir ve benzeri büyükşehirlerle yarışırcasına kentimizin tanıtımı için bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. 

Yerel gazete okumayanlara sormak istiyorum; Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti olarak düzenlediğimiz etkinlikte bu kadar önemli ismi kentimize getirebilmek için ne kadar masraf gösterirdiniz!?

Yurdumuzun değişik bölgelerinde görev yapan önemli kadrolardaki kişilerle birlikte, Radyo, TV, Şair, Yazar ve Gazetecilerin önemli isimlerini Osmaniye’de buluşturmak için yapılan programı da eleştirenler karşıma çıkarsa eğer; “Yeni mi doğdun evlat!” dersem, yanlış yapmış olur muyum!? Saygılarımla..
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar