29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3752
EURO35.0414
ALTIN2325.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Tepkilere bakın!

Gazetemizin sütunlarındaki haberlerde veya benim günlük köşe yazılarımda Osmaniye’mizin, yani yaşadığımız kentin sorunlarını yetkililere duyurup, çözüm bulunması önerilerinde bulunuyorum.


Bu kentteki sorunları ortaya çıkarmak, yazmak ve kamuoyu ile paylaşmayı bazı kişiler farklı şekilde yorumluyorlar. Bizim yazdıklarımız herhangi bir siyasi düşüncenin değil, halkın gördükleri, bizim de araştırıp incelememiz sonunda sütunlarımıza yansıyor.


Bazı at gözlükle çevresine bakanlar ise yazdıklarımız olaylarda Belediye başkanı’nın aleyhine çalıştığımız yorumları gözlerimizin içine baka baka yapılıyor.


Öncelikle yazılarımı okudukları için böylesi kişilere teşekkür ediyorum. Ancak beni tanıyanlar her dönemde halktan yana kalemimi çalıştırdım, her dönemde Belediye Başkanlarının daha iyi, sağlıklı ve mücadeleci çalışmalarından yana oldum. Bazı Başkanlar beni yıllarca anlayamadılar, aleyhinde yazdıklarımı, yıpratmaya çalıştığımı sandılar. Oysa benim yazdıklarım Osmaniye’mizin sorunsuz kent olması, bu başarıda da mevcut yani eleştirdiğim Belediye Başkanının payının olmasını istemekti. Beni yanlış anlayanlar koltuklarından inmeye yakın veya yeniden koltuğa oturamayınca yazdıklarını ancak anlayabildiler.


Örneğin önceki dönem belediye başkanı Davut Çuhadar 4,5 yıl süresince yazdıklarımdan alındı, hattı hakkımda dava bile açtı. Bana karşı tutumlarında belli etmese de tavır alan bir tutum içerisine girdi.


Seçimlere 6 ay kala ise yazdıklarımı masasının üzerine koyup yeniden sakin kafa ile okuduğunda geriye dönük benim 4,5 yıl süresince yazdıklarımda haklı olduğunu anladı. Anladı diyorum çünkü yeniden aday olamadığını anladığında geçmişe dönük yazılarımı okuyup haklılığını beni arayıp söylemişti. Geç bile olsa beni anlayıp, kendisiyle özel bir kavgamın olmadığını, kavgamın Osmaniye’nin sorunsuz kent olmasından yana olduğunu anlamış olması güzellikti.


Bugünkü dönemin Belediye başkanı Kadir Kara yönetimi ile ilgili yazdıklarımızda yine kendi partisinin bazı kişileri yanlış anlamalarla yorumlar yapıyorlar.


Ne yazmışız; Kıbrıs Şehide Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı’nın 4 yıldır levhasız olduğu, parkın giriş yönünde bankamatiklerin çirkin görüntülerinin bulunması. Kaldırımların yayaların geçişlerini zorlaştırdığı, pasajların geçit vermemesi, otobüs duraklarının yetersizliği, kent merkezindeki trafik yoğunluğuna çözüm bulunmamış olunması, trafik ışıklarının önemli noktalarda bulunmaması, kaldırımların engellilere göre düzenlenmemiş olması gibi önemli sorunları kamuoyu ile paylaşmamızdan rahatsızlık duyuluyor.


Bu sorunlar yok ise eğer, yasal yollar açık, dava açılabilir. Bu sorunlar var ise eğer yerel yönetimin görevi sorunları çözmekle görevlidir. Gazetecinin yazdıkları sorunlar karşısında at gözlüğü ile çevresine bakarak, mevcut Başkanı yıpratmak için yazdığı iddiasında bulunanlar bu kentin geleceğine zarar verirler. Bu kafayı değiştirmeyenler geleceğin Osmaniye’sinin güzelliklere kavuşmasına da engel olanlardır. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar