17 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5089
EURO34.5779
ALTIN2493.0
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Tepki vermiyorum!

Bu sütunlarda yazdıklarım olaylarla ilgili yanlış algılayanlar ya da kendilerinde yorumlar getirerek olayları saptıranlar için bugün farklı bir gündem oluşturmak istedim.

Çarşı içerisinde kaldırımdan yürürken, yenilen yemeğin tepsisi işyerinin önüne konulmuştu. Ekmeklerin bazıları yenmediği için oradan geçen bir simitçi çocuk bir dilim ekmeği alırken çevresine de bakıyordu. Nihayet simitçi çocuk üzeri yağlı ve tepsinin üzerinde duran bir dilim ekmeği alıp oradan uzaklaştı. O anda hafiften esen rüzgarla birlikte tepsinin içerisindeki peçeteler sokağa doğru harekete geçti.

Bir kadın çocuk arabası ile geçerken ön tekerlekler tepsinin üzerinden geçmesiyle çıkan sese esnaf dışarı çıktı. Çocuk arabası süren kadına bağırmaya başladı; “Kör müsün be kadın, lokantanın tepsisini ezdin geçtin!”

Kadın yutkunmaya başladı ve sesini çıkarmadan kaldırımdaki yoluna devam etti. Tam karşıya geçmek isterken bir otomobil gelip kaldırım çıkışının ortasına parketti. Kadın çocuk arabası ile asıl inmesi gereken yerden inemediği için  farklı yerden inmek isterken araba devrildi, çocuk arabadan düştü.

Kadın çocuğu yeniden arabaya koyarken bir yerinin inciyip incimediğini de inceledikten sonra yoluna devam etti.

Bu arada ters yönden gelen bir otomobil kornaya basmaya başladı. Otomobil sürücüsü bununla da yetinmeyerek kadına bağırmaya başladı; “Kör müsün be kadın, yolun ortasından gidiyorsun!”

Kadın yine sustu, yeniden kaldırıma çıkarak yürümeye başladı. Kaldırımda sandalyelerine oturmuş esnaf kendi arasında sohbet ederken yanlarından çocuk arabası ile geçen kadını tepeden tırnağa kadar incelemeye başladılar. Kadın olayları fark ettiği halde sokak ortasında sadece onlara iç çekip uzaklaştı.

Bir otomobil geldi, çok katlı binanın önünde parkedecek yer arıyordu. Otoparkı olmayan işhanı önüne otomobilini parkeden sürücü birkaç dakika sonra geldiğinde otomobilin ön camında bir makbuzla karşılaştı. Görevli polisler 10 dakikalık park uyarısı için makbuz bırakmışlardı.

Otomobil sürücüsü kaldırıma çıktı. O sırada kaldırımdan hızla seyretmekte olan elektrikli bisikletli genç, makbuzda yazılı olanları okumaya çalışan otomobil sürücüsüne çarparak pantolonunun yırtılmasına neden oldu.

Otomobil sürücüsü  bir terziye girip pantolonunun yırtığını diktirmeye çalıştığı sırada elektrikler kesildi. Makinesi elektrikle çalışan terzi pantolonun dikilebilmesi için elektriklerin gelmesini bekleyeceğini söyledi.

Park halindeki otomobile uyarı makbuzunu kesen görevli polis memuru ikinci kez geldiğinde bir makbuz daha kesti. Terzi de yaklaşık 35 dakika bekleyen otomobil sürücüsü pantolonunu diktirip geldikten sonra bir de ne görsün park süresinin dolması nedeniyle ceza makbuzunu ön camda buldu.

Sürücü makbuzu okumaya çalışıyordu, yanı başında bir gürültü ile irkildi. Kaldırımdaki taşa ayağı takılan genç bir kadın yere düşmüş yatıyordu. Bir kadına bir de kaldırım taşının haline baktı. Sonra yere düşen kadını kaldırmaya çalışırken, çevredekilerin seyretmelerini düşündü.

Bir günlük değil, bir saatlik bir olayı Osmaniye çarşı merkezinde sizlerle paylaştım. Ben yorum yapmıyorum, gördüklerimi anlattım. Yorum sizlerin. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar