20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Tepki göstermek…

İnsanların yaşanan olaylar karşısında gösterdikleri tepkilerin eylem biçimlerinde de farklılıklar görülmeye başlandı.

Çevrenizde veya ülkemizde, ya da dünyanın herhangi bir yerleşim yerinde yaşanan olaylara, ya da tepkileri gözlerinizin önüne getirdiğinizde, farklı olaylarla karşılaşır olduk.


Yaşanan olaylar karşısında birileri çıkıyor, kınanması ve soruşturma açılması yönünde sözler kullanması gerekirken, savunurcasına sözleri dudaklarının arasından döküyor. İnsanlarda bir şaşkınlık beliriveriyor. Bir başkasının bu olaya tepkisi daha farklı olabiliyor.

Sözleri ilk söyleyenin söyledikleri unutulmak istenircesine, ikinci söyleyenin tepkileri bir anda gündeme düşüyor ve tartışma konusu haline dönüştürülmek isteniyor.

Geçtiğimiz günlerde Osmaniye’de yaşanan iki ayrı tepki olayını sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bu olaylardan biri Atatürk Caddesi üzerindeki bir banka şubesinin ATM’sinde gece bilinmeyen bir saatte oluşan olay.

Nedir bu olay, nasıl yaşanmıştır, nedeni nedir diye biraz incelediğimizde, vatandaşın tepkisi ile birlikte, farklı hatalarının bulunduğu gerekçelerde ortaya çıkıyor.

Banka şubesinin önündeki ATM’den para çekmek veya para yatırmak isteyen biri, işlem yapamıyor mudur, yoksa farklı bir olay mı yaşamıştır bilemiyoruz ama, biraz da alkolün etkisiyle ATM’nin üzerindeki demire tutunarak işlem yapılan ekranın üzerine ayakkabısı ile vurmak suretiyle hasar veriyor. Tam tepesindeki kamera ise umurunda bile değil vatandaşın.

ATM’lerden birine hasar veren vatandaş bu kez diğerine giderek aynı şekilde zarar verdikten sonra olay yerinden uzaklaşıyor.

Yaşanan bu olayda bankanın 40 bin lira dolayında bir zararı bulunduğu söyleniyor. Burada yaşanan olayda eğer atm’den soygun olayı değilse olay, vatandaş işlem yapamadığı için yaşanmışsa bunun adına tepki göstermek olarak yorum yapabiliriz. Bununla birlikte “ne oluyoruz, neler yaşıyoruz!” diye de düşünebiliriz.

Banka ATM’lerini anlatırken, bazı olumsuzlukları da paylaşmak istedim. Özellikle hafta sonları bankaların bazılarının ATM’leri hizmet dışı olarak görülüyor. Bir defasında Parkın önündeki bir bankanın ATM’sinin işlem dışı kalması nedeniyle, banka şubesinin önündeki ATM’ye geldi. O gün kart borcumu yatırmak istiyordum. Banka şubesinin önündeki ATM’lerden biri yine işlem dışıydı, diğerine geçtiğimde  ise ATM’nin para alma bölümünde arıza vardı. Bir diğerine geçtim, bazı aksamalar yaşayarak kart borcumu yatırabilmiştim.

Bu olayların Banka görevlileri tarafından özellikle de hafta sonları yaşanması veya yaşatılması olup olmadığını hala merak ediyorum.

Bir diğer tepki olayı, Belediye hizmet binası önündeki kavşakta sık sık kazalar yaşanması nedeniyle Cevdet Sunay caddesi esnafının Belediye binası önündeki eylemiydi.

Bu kavşağın kapatılması ile Cevdet Sunay, Palalı Süleyman ve DR. Ahmet Alkan caddesi güzergahında seyreden Valilik ve Hastane dolmuşlarının kaldırılması olayıydı.

Esnaf tepki gösterdi, Belediye ise dün bu kavşaktaki barikatları kaldırdı. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar