23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5922
EURO34.8255
ALTIN2421.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Temiz Çevre ve toplum

Osmaniye’de kültürel ve sanatsal etkinliklerle adını ön plana çıkaran Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD), çevre bilincinin yerleşmesi ve doğa sevgisi konusunda da çalışmalar yapıyor.

OŞYAD üyeleri hafta sonunda mesire alanları ile piknik yapılan yerlerdeki vatandaşları uyarma amaçlı olarak; “İyi günler, sağlıklı piknikler” başlıklı bin adet el ilanı dağıttılar. 

OŞYAD üyelerin dağıttıkları el ilanında; “Doğamız bize atalarımızdan emanettir, bizler de torunlarımıza temiz bırakalım!” sloganı ile piknik alanlarının temiz bırakılması, piknik sonrasında temizlenmesi konusunda uyarıda bulundu.

Piknik yerlerimizin kirli bırakılması ve doğaya verdikleri zararlar karşısında, kaç vatandaşımızı temizlik konusundaki uyarımızda kazanabilirsek o bize yeterli düşüncesi ile dernek olarak bu düşüncemizi hayata geçirdik.

Bazı arkadaşlarımız yaya, bazılarımız motorsikleti, bazılarımız da otomobillerle piknik yerleri ve mesire alanlarındaki vatandaşlarımızı ziyaret ederek bu el ilanlarını dağıttılar.

Karaçay’daki Belediye mesire ve piknik yeri, Fakıuşağı mahallesindeki Vali Kerem Al parkı’nda el ilanları dağıtıldıktan sonra Zorkun yayla yolunda etkinlik devam etti.

İbrahim Karagülle, Ramazan Çulcu  motosikleti ile, Ali Görmüş ile Mustafa Yeydem ise yaya olarak görev aldıkları yerlerde el ilanlarını dağıttılar.

İzzettin Kanat, Hatice, Arif ve Fatmagül Bahar ve bir yaşındaki çevreci Çınar Beycioğlu ile birlikte Karacalar köyü sınırlarından başlamak üzere Zorkun yaylasına doğru otomobille hareket ederek piknik yapan vatandaşların yanında durup el ilanlarını dağıttık. 

Mitisin Yaylası yol ayrımında ise Ahmet İpek ile Mehmet İpek’te bize katılarak Zorkun yaylası güzergahında el ilanları dağıtılması devam etti. 

Zorkun Şenlik tepesindeki piknik yapan vatandaşlara da el ilanları dağıtıldıktan sonra, Mitinsin yaylasındaki dağıtımın ardından kenti dönüş yapıldı. 

Piknik alanlarımızın temiz bırakılması adına OŞYAD olarak gerçekleştirilen bu etkinlik vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanırken, çevrelerinde kirli bırakılan yerleri gösterenler, tepkilerini de bize anlatıyorlardı.

Bazı vatandaşlar ise Zorkun yayla yolunun belli yerlerine yetkililer tarafından çöp bidonları konulmasını istiyorlardı.

26 kilometrelik Zorkun yolu boyunca görüştüğümüz vatandaşlar çevre kirliliğinden ve atıkların gelişi güzel atılmasından yakındılar.

Herkes temiz olmasını isterken, daha önce bırakılan atıkları kimlerin attığı konusunda kafalarımızda soru işaretleri kalıyordu. 

Sizin anlayacağınız, herkes piknik alanlarının temiz olmasını, piknik sonrası temizlenmesini, kendilerinin temizleyerek ayrıldıklarını söylerken, bizim uyarı ilanımızdan dolayı kutlarken, gördüğümüz kirliliği kimlerin yaptığı konusunda çelişki içerisinde kaldığımızı da belirtmen isterim.

Çevre duyarlığı konusunda herkes hemfikirdi, ancak kirliliği yapanlar kimlerdi? İnsanlarımızın temiz çevre istemesi ve OŞYAD’lıları kutlaması da güzeldi.

Umarız, biraz olsun bazı vatandaşlarımızın piknik alanlarımızı kirletmesine engel olabildik diye düşündük.

Emeği geçen tüm derneğimiz üyeleri ile yönetim kurulundaki arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Ayrıca bizlere çay ikramlarında bulunanlara da ayrıca teşekkür ediyoruz. Saygılarımla…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar