28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.346
EURO35.1414
ALTIN2307.1
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Tek olmuyor!..

  TV ekranındaki “Teke tek” programından sözetmiyorum. Tek başına yaşamaktan veya Tek adamdan da sözetmiyorum.

Tek yürek, tek çatı altında buluşmak, topyekün birlik olup koronavirüs, terör, yokluk, yoksulluk, işsizlik, açlık ve kadına şiddeti yenmek için TEK görüşte birleşebiliyor muyuz!?

Olumsuz olaylara karşı tek yürek olabilmek için çağrıda bulunan yöneticilerimizin sözleri nedense birileri tarafından kulak arkası ediliyor ve kurallar çiğneniyor.

Sağlık Bakanı ve diğer yöneticiler defalarca koronavirüs tehlikesine karşı insanlar arasında mesafe konulması ve kurallara uyulması uyarı yaptılar.

Bir halk deyimi vardır; “Balık baştan kokar!” veya “İmam o…sa, cemaat s…çar!”

İğneyi kendilerine batırmadan, çuvaldızı başkalarına batırma anlayışını kafalarından silemeyenlerin sayesinde bu günlere geldik, dayandık.

Kültür ve sanat insanları, nerede nasıl hareket edileceğini, sağlık kuralları ve diğer kuralları bilenlerden oluşur. Bu anlayış içerisinde yaşayan insanların kültür ve sanat etkinlikler yapmalarını kısıtlayacaksın, ama düğün ve nişan gibi programlarda insanların kurallara uymalarının ne derecece özen göstereceklerini tahmin etmeden “serbest” bırakacaksın!

Günün birinde düğün ve nişan törenlerinde kuralları hayata geçireceksin. Ancak, vatandaşın düğünlerinde uygulan bu kurallar, bazı kişiler de uygulanmayacak!

Geçtiğimiz günlerde, saat: 18.00’de başlayıp, 23.10’a sona eren ve bu saate kadar halayların çekildiği, yüksek müzik sesi ile çevrenin rahatsız edildiği olayla ilgili şikayet aldım. Düğün sahibi kim ki, başkalarının düğünleri kısa sürerken, bunların ki saatlerce sürüyor?

Kocaeli Milletvekili AKP’li Cemil Yaman’ın oğlu Hüseyin’in düğünündeki sosyal mesafenin çiğnenmesi ve yoğunluk günün tartışma konusu oldu.

Düğüne yaklaşık Bin 500 kişinin katıldığı belirtiliyordu.

Buradan anladığım kadarı ile, önlemler tek çatı altında buluşturulmuyor, mutlaka ikinci bir planında hayata geçirilmesi olayı yaşanıyor!

Düğünleri bir kenara bırakıp, eğitim ve öğretim konularına gelmek gerekirse, bura da ikilem yaşandığını görüyoruz.

Covid-19 nedeniyle çocuklarımız uzaktan eğitim alıyor. Devlet okullarındaki öğrenciler uzaktan eğitim için “mikrofonlu kulaklık” bulmakta zorlanıyor. Sağlıklı ders izleyebilmek için alınması gereken kulaklıklar 100 Tl.’den başlıyor.

Özel okulların panolardaki reklamları birbirleriyle yarış yapıyor. Yeni özel Okulların açıldığını isimlerinden öğreniyorum. Ayrıca yeni Okul öncesi veya kreşlerin de açıldıklarını isimlerinden anlamaktayım.

Pandemi sürecinde Devlet Hastaneleri, salgınla mücadele vermeye başladı, hastalar randevu alamadı. Bu süreçte özel hastanelere ilgi arttı. Özel hastaneler ise pandemi sürecinde yüzde 20 dolayında muayene ve diğer ücretlerini artırdı.

Şimdi de yeni özel okullar, devlet okullarından daha sağlıklı mı eğitim-öğretim verebilecekler ki, bu yıl yenileri ile tanışıyoruz!?

TEK olmanın sadece yaratıcıya ait olduğuna inanıyorum, sizlerin benden daha iyi bunu bildiklerinizi; beni yadırgayarak yaptığınız “dedi-koduları” anımsatarak sözlerimi noktalıyorum…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar