27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Tatil rezaleti!..

Bayram tatillerinin uzun olması bizim ülkede herkese zarar veriyor. Uzun bayram tatilleri nedeniyle özellikle memleketlerine giden insanların çok olması nedeniyle trafik kazalarında artış yaşanıyor, şehirler arası otobüslerde yer bulmak zor oluyor.


Bunlara alıştık, yıllardır bu çileleri bir kenara bırakalım. Bu yılki 9 günlük tatil insanları farklı şekillerde çileden çıkarmaya yetti. Özellikle bankalar hazırlıksız yakalandı bu uzun tatile. Ya da bilinçli uygulamalar sonucu insanları perişan ettiler.


Bunun üzerine bir de TEDAŞ’ın özelliştirilip Sabancılar’a geçmesiyle ilk faturada vatandaş perişanlıkla tanıştı. Enerji firması vezneleri kaldırdı, bundan vatandaşları haberdar etme gereği bile duymadılar.araya bayram tatili de girmesiyle önce TEDAŞ’ın veznelerine koşan vatandaşlar buradan PTT şubeleri önünde uzun kuyruklar oluşturdular. Telekom bayileri önünde de uzun kuyruklar oluşmaya başladı. Bankalarda ise rezalet yaşanıyordu.


Bankalara az sonra geleceğim. PTT şubelerinde normal hizmetler yerine elektrik faturalarını ödemeye gelen vatandaşlar da buna eklenmesiyle memurlar zor anlar yaşamaya başladılar. Bilgisayarın başındaki memurlar sistemde çalışırken bunalıma girmeye başladılar. Böylesi karmaşıklık karşısında memurlardan sağlıklı hizmet beklenmesi de istenemezdi. Vatandaş kuyrukta beklerken elektrik faturaları isyanları iyiden iyiye çileleri artırıyordu.


Telekom bayilerine ödeme yapmak isteyen abonelerden fatura başına 1 lira alınıyordu. Özelliştirilen elektrik tüketimi için vatandaş fatura ödemelerinde ayrıca 1 lira ödemeye mahkum edilmesi zihniyeti başlamış oluyordu.


Gelelim bankalara. Bayramın ilk gününden bazı bankaların para makineleri para vermez veya para almaz duruma gelmişti. 9 günlük tatil içerisinde bankaların para makinelerini kullanamayan vatandaşlar bankalara ateş püşkürüyorlardı.


Bankaların para makinelerinde sistemler çalışmaz olmuştu. Banka görevlileri bir memur görevlendirip te vatandaşa sağlıklı hizmet etmeyi neden düşünmediler?


Para çekmek isteyen vatandaşların paraları 9 gün boyunca bankanın kasasında kalırken, gününde ödeme yapmak isteyen vatandaşlar da faize boğulmak zorunda kaldılar.


Tatil sonrasında Pazartesi, hatta Salı günü bile bazı bankaların para makinelerinde sistemlerin çalışmadığına tanık olduk. Burada hangi bankanın, hangi sistemlerinin kaç gün ne şekilde çalışmadığı konusunda Osmaniye’miz ve insanlarımız adına utanç duyduğumu da belirtmek isterim.


Bankadan kredi kartı olan bir arkadaşımın 17 Ekim son günü olan aylık taksidini ödemesi gerekiyordu. Bu arkadaşım tatil süresince aylık ödemesini bankaya ödeyemediği gibi, Pazartesi ve Salı günleri de para yatırma sisteminin çalışmaması nedeniyle ödeme yapamamıştı. Ödemesi gecikmeye ve faize girmişti. Şimdi bu arkadaşımın mağduriyetinden banka yetkilileri sorumlu değil de kimler sorumlu?


Elektrik faturaları konusunda da bankalar vatandaşa zor anlar yaşatmaya başladılar. Bazı bankalar anlaşmalarının olmadığını belirtirken, bazı bankalar da otomatik ödeme talimatı verilmesini istiyorlardı. Banka da hesabı olmayan vatandaşın bankaya mahkum edilmesi anlamına gelen böyle bir zihniyet ortaya çıkmış oluyordu.


Osmaniye’de 9 günlük bayram tatili boyunca bankaların vatandaşı mağdur etmesi olayının ilimiz adına üzücü olduğunu belirtir, böylesi olayların yaşanmamasını bekliyoruz. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar