19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5841
EURO34.7839
ALTIN2487.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Taşıtlar ve yayalar

Osmaniye’de önemli caddeler üzerindeki yollardaki yağmur suyunun kent merkezine akışını önlemek amacı ile ızgaralar yapıldı.


Geçtiğimiz yıllarda defalarca bu konuda köşemde bu konuya değinmiş, çarşı merkezinde yayaların ve taşıtların yağmur suyundan sıkıntılı olduğunu gündeme taşımıştım.


Akyar caddesi üzerinde TEDAŞ yakınında ızgara döşenmesi ile Çınarlıkahveye doğru yağmurlu günlerde yaşanan sıkıntı artık yaşanmaz oldu.


‘7 ocak ilköğretim okulunun önünde, Büyük cami önündeki yol üzerine de ızgara döşenmesi ile yollar rahatladı, yayalar rahatladı, araçlar rahatladı, Osmaniye’de yaşayanlar rahatladı.


Izgara döşemesi çalışmaları yapılırken işçilerle konuştuğumda, yağmur suyunun taşkınlığının önlenmesi için önemli noktalara döşeme yapılacağını duyduğumda Osmaniye’m adına sevindim.


7 ocak ilköğretim okulunun önünden kent merkezine doğru ticari taksi ile geliyoruz. Yağmurlu bir havada yollarda sel suları sıkıntı oluşturmuyor. Taksi şoförü konuşuyordu; “bu iş bu kadar zor muydu, daha önceki yıllarda neden yapılmıyordu?”diye.


Taksi şoförleri toplumsal ve sosyal yaşamı yakından iyi bilen kişilerdir. Onları dinlediğinizde bir kentteki yaşamın özünü öğrenebilme şansınız vardır.


Bir taksi şoförünün önerisi daha da farklıydı. Rahime Hatun Meydanı’nın yersiz olmasını bunun yerine önemli cadde ve sokaklardaki yollara yağmur sularının önünün kesilmesi için ızgaralar döşenmesinden yanaydı.


Taksi şoförünün iddialarını birlikte dinleyelim: “Rahime Hatun Meydanı yapıldı, insanlar buraya pek gitmiyorlar. Hatta bu parkta Osmaniye’miz adına yakışmayan farklı olayların yaşandığı söyleniyor. Bunu bir kenara bırakalım, gerekli miydi evet. Ancak, bu meydandan önce ketimizdeki önemli yollarda yağmurlu günlerde oluşan sıkıntıların önlenmesi için ızgaralar yapılsa,  bu meydana harcanan paranın onda biri harcanmazdı. O kadar masraflı olacağını sanmıyorum. Cumhuriyet meydanı genişletilebilir, otopark bu meydanın altına yapılabilirdi. Rahime Hatun Meydanı’nın altına yapılan otoparkın sağlıklı olacağını sanmıyorum. Devlet Bahçeli Meydanı’ndaki Musa Şahin Bulvarı Adana-Gaziantep yönü alttan verilmeliydi. Trafik daha da rahatlayacaktı.  Ayrıca çarşı merkezinde trafik ışıklarının konulmasını önemsiyoruz. Mesafeler kısa denilse de özellikle akşam saatlerinde araçlar da, yayalar da sorun yaşıyorlar. Osmaniye’nin trafik işleyişi yeniden ele alınmalı ve düzenlenmelidir. Bir kentin trafik işleyişi sağlıklı çalışmıyorsa, insanlar da psikolojik olarak huzursuzluk içerisinde yaşarlar. Mutlaka çözüm yolları vardır, bulunması da zor değildir. Bazı yolların giriş güzergahları yeniden ayarlanmalı, park yerleri ve otoparkların durumları düzene konulmalıdır.”


Bir taksi şoförünün 10 dakikalık yol boyunca anlattıkları sorunlardı bunlar. Gerçekten bu sorunların çözümü zor ve masraflı mıydı, yoksa bazı yerlere harcanan paralardan daha mı az olabilirdi? Tüm bu sızlanmaları sanırım yetkili ve yöneticilerimiz bizden iyi bildiklerini sanarak, vatandaşın sıkıntılarına kulak vereceklerini ümit ediyorum. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar