29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3677
EURO34.9763
ALTIN2325.0
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Taşıtlar ve yayalar

Osmaniye’deki trafik seyrinin düzensizliği defalarca gündeme getirilmesine rağmen, aynı şekilde, hatta her geçen gün daha da kötüye giderek sürüyor.


Çarşı merkezindeki belli saatlerdeki trafik akışına çözüm getirilmedi. Yayalar karşıdan karşıya geçerken dakikalarca bekliyor, taşıt sürücüleri içerisinde onda biri ancak yayalara karşı saygılı olabiliyor.


Kentteki trafik seyrindeki düzensizliğin önlenebilmesi ve çözüm yollarının bulunması için yön uygulamalarında yeniden düzenleme yapılıp yapılmayacağı merakla bekleniyor.


Çarşı merkezinde dolmuş durakları önüne parkeden araçlar, dolmuşların indirme-bindirme  yapmalarına engel olurken, bu konuda yetkililerin çözüm yolları bulmaları isteniyor.


Bir diğer sorun ise öğrenci servislerinin çalışmaları olarak dikkat çekiyor. Öğrenci servisleri özellikle sabah saatlerinde sokaklara gidiş ve çıkışlarda hızlı ve dikkatsiz seyrediyorlar. Öğrenci servislerinin birbirleri ile yarış edercesine seyretmeleri ve dar sokaklara giriş ve çıkışlarına dikkat etmeleri konusunda, şoförlerinin uyarılmaları gerektiği, ayda bir kez olsun toplantılar yapılması isteniyor.


Yeniden  çarşı içerisindeki trafik akışına dönmek gerekirse, özellikle ana caddeler üzerinde ikindi saatlerinden sonra başlayan, mesai saati bitimine doğru çekilmez hale gelen trafik akışına bir çözüm bulunması için çalışmalar yapılması isteniyor.


Okulların açılması ile birlikte başlayan trafik yoğunluğuna çözüm için yaz aylarında çalışmalar yapılmamsı gerekirken, çarşı içerisindeki bazı cadde ve sokaklardaki taşıtların yönlerinin yeniden düzenlenmesi gerekirken aynı düzende devam etmesi ile trafikteki düzensizliğin şimdi önü alınamaz hale geliyor.


Yeni yapılan belediye hizmet binasının açılması ile birlikte Musa Şahin Bulvarı üzerinde yine trafik akışında düzensizlikler yaşanacaktır. Oysa Belediye binası hizmete girmeden önce, Bulvar üzerindeki bu sorun çözümleme çalışmalarına başlanılmış olsa, binanın tamamlanması ile birlikte araçların giriş-çıkışlarında da sorunlar yaşanmayacaktı.


Osmaniye kent merkezindeki trafikte yaşanan olumsuzluklar, hem yayaları, hem de taşıt sürücüleri için çekilmez hal alırken, her geçen gün büyüyen sorunlara yetkililerin ne zaman köklü bir çözüm yolu bulacağını merak ediyoruz.


Yine kent merkezindeki araç otoparklarının sağlıklı otoparklar olmadığını söyleyebiliriz. Güvenli  yönleri tartışılan otoparkların akşamları belli saatlerde kapıları kapananlar ile güvenli olmayan otoparkların 24 saat açık olmasına karşın olumsuz yönlerinin bulunması da taşıt sahiplerini sıkıntıya sokuyor.


Belediyenin kentteki otoparklara belli ölçü ve düzen vermesi, güvenli olmalarının sağlanması yönünde uygulamaları hayata geçirmesi isteniyor.


Kentte yaşanan trafikteki karmaşa, her geçen gün çözümlenmesi beklenirken, yoğunlukla birlikte sorunlar da artış gösteriyor. Yaşanan olaylar, taşıtlar ve insanlar çoğalırken sorunlarda çoğalırken, çözüm yollarına bakıyoruz, aynı düzende seyrediyor. Yaşanabilir bir Osmaniye istemi ile, yetkilileri duyarlı olmaya çağırıyoruz. Saygılarımla…

 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar