28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3177
EURO35.1247
ALTIN2293.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Tanıtım günleri

Bir ilçenin, ilin veya bölgenin tanıtımı için çeşitli çalışmalar yapılır. En güzel tanıtım şeklinin kişilere göre yorumlaması ve değerlendirilmesi vardır.


Kimileri spor etkinliklerinin yoğunluğunu söyler. Kimileri tarihi ve turistik yerlerin düzenli ve gezilebilir, ulaşımının rahat sağlanması ile tanıtılmasını savunur. Kimileri sosyal ve kültürel etkinliklerin sık yapılmasını dile getirir.


Osmaniye’mize bakıyoruz. Yıllar öncesindeki gibi sportif etkinliklerimizi gerektiği gibi kullanamıyoruz veya gerektiği ölçüde destek gösterilmediği için bu alanda tanıtımlarda eksikliğimiz var.


Osmaniyespor’un 2. lig’de top koşturduğu günlerdeki coşkuyu arıyor sporseverler.


Tarihi ve turistik yerlerimizin tanıtılması noktasında ise yine yeterli olamıyoruz. Piknik alanlarımız ve mesire yerlerimiz yeterince temiz tutulmadığı ve gerektiği biçimde korunamadığı için ilgi noktasında yetersiz kalınıyor.


Ulaşım noktasında ise kişiler kendi olanakları ile tarihi ve turistik yerleri gezmeye çalışıyorlar.


Bir diğer tanıtım olayının ise sosyal ve kültürel alanlarda olduğunu yazmıştım. Kültürel olayların ilimizdeki etkinliklerine baktığımızda ise kayda değer tanıtımların olmadığını söyleyebiliriz.


Kültürel ve sanatsal olaylar adı ile yapılan etkinliklerin çoğunlukla bireysel ve etkinliği gerçekleştiren sivil toplum kuruluşlarının tanıtımında ve ticaretinde kaldığını gözlemleyebiliyoruz.


Bu konuda yerel yönetimlerin neler yaptığını ve ne gibi destekler verildiğini de irdelemek gerekiyor.


Sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerin sık sık yaşanmasında ve yaşatılmasında neyin neresindeyiz?


İlimizde yerel tiyatro grubu veya gruplarının hangi konumda çalışmalar yaptıklarına bakmak gerekiyor.


Geçmiş yıllarda “İmamlar tiyatro” grubunun etkinliklerinin güzelliklerine tanık olduk. Osmaniye il sınırlarını aşarak davet edildikleri değişik il veya ilçelerde Osmaniye İmamlar Tiyatrosu gösterilerini sergilemişlerdi.


Bugünlere baktığımızda ise İmamlar Tiyatrosu, sanırız ilgisizlik ve destek alamamaktan olsa gerek dağılmış gibi sessiz ve sakin durumda.


Osmaniye’nin tanıtımı için nelerin yapması ve yaşatılması gerektiğini düşünebilin insan topluluklarının kentte varlığının olup olmadığına bakmak gerekiyor.


Dün bir yerde otururken, iki arkadaşın önerileri güzeldi. Osmaniye’deki yaşam biçimi, sosyal, siyasal, ekonomik, ticari ve diğer yaşantılarla ilgili eksik ve aksaklıkların belirlenmesi ve çözüm önerileri için belli günlerde toplantılar yapabilecek bir grup oluşturulmasını istiyordu.


Böylesine düşünenleri bir araya toplamaya çalışsak kaç kişi bulabileceğimizi konuşmaya başladık.


Ayrıca, 15-20 kişiden oluşan bir grup insan Osmaniye’nin sorunlarını masaya yatırmak için bir araya gelmiş olsa, kaç dakika kişiler birbirlerinin görüşlerine karşı sabırlı olabilirler?


Demokratik bir ortamda bu kentte sorunlar masaya yatırılabilir mi? Önce kişiler bakış açılarını kontrol etmeli, tek taraflı düşünmek yerine karşısındaki insanların da görüşlerine saygılı olabilmeye öğrenmelidir.


Bu kentteki gelişmeleri net olarak görebilmemiz için, kişilerin bağnaz ve fesatlık yapanlarının sayılarının azalması önemli bir noktadır. Saygılarımla.

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar