24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5683
EURO34.9203
ALTIN2436.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Taksici…

Bir yerleşim biriminde adresleri en yakın olarak bilenler arasında ticari taksi şoförleri de bulunur.

Taksi şoförleri bulundukları yerlerde müşterilerini daha kısa sürede ve sağlıklı ulaştırabilmek için adresleri iyi bilmelidir.

Burada bir olayı okurlarımla paylaşmak istiyorum. Osmaniye’de ticari taksi olarak hizmet veren bir şoförün açık olan bir adresi bulamamış olması bir yana ilgili mahalle yerine ilgisi olmayan Mahalle Muhtarına gidip sormasını garipsedim.

Hangi taksi garajında çalıştığını bilemiyorum, çünkü olayı yaşayan kişi ticari taksinin firma ismine bakmadığını söylediği için, bu olayla ilgili anlatacaklarımdan sadece bir ders çıkarılmasını, hiçbir taksiciyi karamak istemediğimin bilinmesini isterim.

Olay iki gün önce yaşandı. Hatay’ın Dörtyol ilçesinden Osmaniye’ye gelen biri, Devlet Bahçeli Bulvarı yakınlarında bir ticari taksiyi durdurup, elindeki adrese götürülmesini ister.

Adreste; Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği, Alibeyli Mahallesi, Musa Şahin Bulvarı, Şehit Bekir Evirgen sokak olarak yazılıdır.

Ticari taksi şoförü bu adresi bilemediğini söyleyerek Raufbey mahalle Muhtarının yanına gider ve adresi sorar. Raufbey Mahalle Muhtarı ile Alibeyli Mahalle Muhtarlığına gönderir.

Alibeyli Mahallesi’nin Musa Şahin Bulvarı bölümünün sınırları bellidir. Alibeyli mahallesindeki adresi Raufbey mahalle Muhtarlığına sormanın ne ilgisinin olduğunu merak ediyorum.

Bunu da geçtik. Ticari taksi şoförü, Musa Şahin Bulvarını mutlaka biliyordur, bununla birlikte belki Şehit Bekir Evirgen sokağı bilemeyebilir, ama Alibeyli Mahallesindeki Musa Şahin Bulvarının sınırını mutlaka bilmesi gerekir.

Alibeyli Mahalle Muhtarlığından alınan adrese göre taksici yeniden yola çıkar ve adresi aramaya başlar. Dörtyol’dan gelen gazeteci arkadaşımız elindeki adresi taksici yerine kendisi bulmayı başarır.
Bu olayın Osmaniye’de yaşanmış olması ve ticari taksi hizmeti yapan birinin böylesine adreslerden haberdar olmaması beni üzdü.

Benzer bir olayı yıllar öncesinde kendim Ankara’da yaşamıştım. Ticari bir taksiye binip elimdeki adrese götürmesini istedim. Bulunduğum caddenin bir arka sokağında bulunan adresi bilen taksici, beni kilometrelerce dolandırmıştı. Amacının fazla alacağını bilememiştim. Ertesi günü bulunduğum otelden kalkıp sokağın bitiminden bir caddeye çıkarken bir gün önce taksiye bindiğim yeri gördüm. Ardından yaşadığım olayı anımsayıp arkadaşıma anlattığımda taksicinin fazla para alma hırsı uğruna bunu yaptığını söylediğinde şaşırmıştım.

Osmaniye’de yaşadığımız olayı anımsadığımda acaba diyorum bizim ilimizde de mi bu amaçla insanları adreslerine götürürken uzak yerleri gezdirip fazla para alma hırsını taşıyanlar ortaya çıkmaya başladı?

Osmaniye’mizde bu anlayışta olan hiçbir taksi şoförünün var olacağına inanmak istemiyorum, ama benim bildiğim tek olay varsa o da; Alibeyli mahallesi yazılı olan bir adresin ayrıntısının neden Raufbey mahalle Muhtarlığına gidip sorulduğudur.

Bu konuda ticari taksi firmalarının yetkilileri taksi şoförlerinin adresleri kolay bulabilmeleri adına belli zamanlarda bilgilendirme toplantıları yapmalarıdır. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar