29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3842
EURO35.0429
ALTIN2326.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Takiptesiniz!...

Bugün hafta sonu yazılarımdan birini okurlarımla paylaşmak istiyorum. Hafta sonu yazılarımda çoğu zaman piknik alanlarına gidenlerin çevreyi temiz bırakmaları yönündeki uyarı ve önerilerim olurdu.

Bugün ise Asri mezarlıkta yaşanan olumlu veya olumsuz olaylardan sözetmek istedim.

Osmaniye Belediyesi Asri mezarlığı, çam ağaçları ve diğer ağaçların koruluğunda, belli noktalarda çeşmeleri olan ve insanlarımızın yakınlarını ziyaret ederek mezarlarının başında dua ettikleri bir alan olarak bilmekteyiz.

Asri mezarlık deyip geçmeyelim, burada farklı olayların olduğunu duymuş veya tanık olmuşsunuzdur.

Bir vatandaş ziyaretime geldi, Osmaniye Belediyesinden emekli olan bu vatandaşımız on yıl önce eşini toprağa vermiş. Haftada bir gün eşinin mezarına gidip çiçekler dikip, mezarını da aksatmadan suladığını söylüyor. Olayın bundan sonrasına bakalım. İkinci hafta eşinin mezarına giden vatandaş, daha önce diktiği çiçeklerin yerinden sökülerek başka mezarlara, özellikle de yeni açılan mezarlara dikilmesi olayına üzüldüğünü belirtiyor.

Osmaniye Asri mezarlığı, geniş bir alana sahip, doğal olarak buradaki görevliler her mezarı ayrı ayrı takip edecek değiller. Ancak, mezarın üzerinde yeni dikilmiş çiçekleri sökerek kendi mezarlarına diken insanların zihniyeti beni merak ettiriyor.

Mezarlıkta belli noktalarda çeşmeler var dedim. Bu çeşmelerin muslukları sık sık sökülüyor, boruları eğiliyor veya kırılıyor. Mezarlıktaki çeşmelerin muslukları çocuklar mı söküyor, yoksa birkaç kuruşa satıp para kazanmak isteyen “hırsızlar mı?”diye aklınızdan geçirebilirsiniz?

Mezarlıkta farklı olumsuz olayların da yaşandığına duymuş olmalısınız. Geçmiş yıllarda daha sık duyduğumuz ahlaksız olayların son günlerde duyulmaz olması bizleri sevindiriyor.

İşte tam bu noktaya gelmişken Osmaniye Asri mezarlıkta yeni gelişmeleri sizlerle paylaşmak istedim. Şu anda birkaç noktaya mobese kameraları yerleştirilmiş ve çalışır durumda olması sanırım bazı ahlahsız kişileri huzursuz etmeye başlayacaktır.

Mezarlıktaki mobese sayılarının artırılması ile birlikte, otomobilleri ile gelip, mezarların arasında ahlaksızlık yapmak isteyenler bundan sonra kendilerine çeki düzen verirler umarım.

Bazı okurlarımın şaşkınlık içerisinde olduğunu sezinler gibiyim. Mezarlıkta ne gibi ahlaksızlık yapıldığı yönündeki kafanızdan geçirmeye çalıştığınız tahminlerinizi hala anlayamadınızsa, bilen, duyan veya öğrenenlerden sizlerde öğrenebilir, mezarlık gibi bir alanda yaşanan olumsuzluklara sizler de tepki gösterirsiniz!

Bundan böyle bu tür ahlaksız olayları yaşamak isteyenler mobese kameralarla belirlendiklerinde halkın arasında nasıl gezebilecekler.

Mezarlara zarar verenler, muslukları sökenler de aynı şekilde mobese kameralarla belirlendiklerinde suçlarını inkar edebilecekler mi?

Kısacası şunu belirtmek isteyim ki, bundan sonra mezarlıkta ahlaksız hareketler içerisinde olmam isteyenler kendilerini bu alanın dışında başka yerlere gitsinler. Takip edildiğinizi anımsatmak isterim, paraları ile otomobillerine güvenen ahlaksızlar! Esen kalın…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar