23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5739
EURO34.8881
ALTIN2432.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Susamışlık

İnsanlar kendilerini yönetenlerden hizmet getirilmesini beklerler. Bugünkü gazetemizde görüntüleriyle yayınladığımız bir haberde, insanların kendi olanakları ile yerden çıkardıkları kuyu suyu kullandıklarını okuyacaksınız.


Osmaniye kent merkezine bağlı Çardak köyü sınırları içerisindeki, köyün bir mahallesi konumundaki arazide 45 hane bulunuyor. Mevlana mahallesine kuşbakışı olarak 1 kilometre uzaklıktaki bu yerleşim birimindeki evlerde elektrik hizmeti verilmiş. İçme suyunu elektrik gücü ile veya tulumbalardan kol yardımı ile çıkarıp, hem hayvanları, hem de kendileri içiyorlar. Suyun tahlil edilip edilmediği konusunda da vatandaşların bilgisi bile yok.


Yol açılmış, ancak toprak yol yağmurlu günlerde çamur deryasına dönüyor. Ekmek gereksinimlerini sabah gelen bir satıcıdan gündelik alıyorlar, akşam da aynı ekmeği bayatlamış halde yemek zorunda kalıyorlar. Diğer gıda ürünlerini ise şehir merkezinden karşılıyorlar. Bakkalı bile olmayan bir mahalle konumunda. 90 öğrenci taşımalı eğitimle kent merkezindeki değişik okullara geliyorlar. Öğrenci servisi mahallenin girişine gelip birkaç dakika bekliyor, dakikası dolduğunda da hareket ediyor.


Mahalle sakinlerinin en büyük feryadı ise içme suyundan çocukların sık sık hasta olmaları. Cebel’den getirilen içme suyunun  mahallelerine getirilmesini istemişler, ancak yetkililer “ödenek yokluğunu” ileri sürmüşler.


Dereli köyü sınırları içerisinde D-400 karayolunun alt kısmında içme suyu borusunun bağlantı kısmı kopmuş, boş araziye akıyor. İnsanlar bu su ile tarlalarındaki ürünleri suluyorlar.


Yayladan gelen bu içme suyunun borularından birine takılacak olan ek boru ile bir kilometrelik uzaklıktaki mahallenin içme suyu sorunu çözümlenebilir. Arazinin meyilli olması nedeniyle de suyun akışı daha da rahat olacaktır.


Mahalle sakinleriyle görüşmeye gittiğimizde, gördüğümüz manzara karşısında kendimizi Doğu illerinin bir köyünde, mezrasında sandık. Belki de Doğudaki bir ilin bu kadar yakınındaki köyde böylesine bir içme suyu sorunu yaşanmıyor diye de düşündük.


Osmaniye kent merkezine 1 kilometre uzaklıktaki 45 haneli bir mahallede tulumba suyu içiliyorsa, bu olayı da yetkililer göremiyorlar mı, yoksa gerçekten ödenek sıkıntısı mı yaşanıyor.


Osmaniye’nin bir çok köyünün içme suyu sorununun çözümlendiği, parke taşları döşendiğini biliyoruz. Bazı köylerimizde ise okul binaları bile onarımdan geçirildiği halde, bu mahallemizin sorununun ne zaman çözümleneceğini merakla bekliyoruz.


Yeni inşaatların yapılmakta olduğunu gördüğümüz bu mahallede, elektrik aboneliği birkaç evrak işlemi ile alınırken, Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin içme suyu ve yol sorunlarını neden çözümlemediklerini merak ediyoruz.


En önemlisinin de içme suyu olduğunu burada gündeme getirirken, bu mahallemizdeki tulumba suyunun tahlillerinin yapılmasını, en kısa sürede de içme suyu sorunlarının çözümlenmesini yetkililere duyuyoruz, Osmaniye’miz ve insanlarımız adına ümitle bekliyoruz. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar