26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5853
EURO35.0376
ALTIN2458.8
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Susamışız…

Pazar günü Osmaniye 7 Ocak Şehir stadyumunda kader maçı vardı. Birinci Amatör küme şampiyonu Yeni Osmaniyespor ile Kadirlispor arasındaki karşılaşma sonunda BAL Liginde Osmaniye’yi temsil edecek takım belli olacaktı.

Yıllardır stadyumda keyifli maç izlemeyi özleyen Osmaniyeliler ellerinde bayraklarla gelmişlerdi. Stadyumdaki coşku, bir bayram havası içerisindeydi. Yılların özlemi ve susamış spor severler, taraftarın sevinçlerini görüyordum.

Yeni Osmaniyespor coşkulu şekilde geçtiğimiz günlerde kulüp binasının açılışını yaptı. “Süper Lig’de başarı” dilekleri yazılı pankartlardaki sözleri eleştirenler aklıma geliyordu.

Ulaşılması yoğun mücadele isteyen, emek isteyen “Süper lig” hayali ile ve bunun coşkusu ile takım, yöneticiler ve taraftar stadyumu doldurmuştu. Karşımızdaki takım ise ilçemiz Kadirli’nindi.

Belki de ilçe takımı olduğu için maç sonuna kesin gözüyle bakanlar, topun yuvarlak olduğunu, oynayanın kazanacağını fazla düşünmeden, coşkularının bir kısmını maç sonuna bırakıyordu.

Karşılaşma öncesinde yapılan konuşmalar yerinde ve güzellikleri taşıyordu. Belediye Başkanı Kadir Kara, spor müsabakalarında özlenen günlere yeniden gelebilmenin güzelliğinden sözederken, tiribünlerdeki insanların coşkuları nedeniyle konuşuyordu.

O eski günlerdeki davulların çalınması, taraftarın bayrak sallayıp, ıslık çalmaları yıllar öncesine götürüyordu bizleri.

Karşılaşma, gerçekten dostluk içerisinde verilen mücadeleyi ortaya koydu. 90 dakikanın bitimi, ardından 30 dakikalık uzatma da her iki takım oyuncularının kararlı mücadelesini gösteriyordu. Yeni Osmaniyesporlu bir oyuncunun Kırmızı kart görüp oyun dışı kalmasına karşın karşılaşma güzeldi. Penaltı atışları sonunda da kazanan taraf Kadirlispor oldu.
Hak eden kazansın sözlerine katılarak, Kadirlispor’u kutluyor, başarıların devamını diliyoruz.

Yıllardır Kadirli ilçemizin insanlarının siyasetteki birlikteliği, bütünlüğü ile başarılara imza attıkları gibi, sporda da aynı bütünlük içerisinde takımlarına verdikleri destekle il takımını yenmeyi başarıp, Osmaniye’yi temsil etme hakkını elde ettiklerini gözlemledim.

Bundan sonrasında, sporseverlerin hak eden ve ilimizi temsil edecek olan Kadirlispor’a, ilçe takımı gibi yakıştırmaları yapmadan destek vermeleri kalıyor.

İl merkezinden bir takımın ise, önümüzdeki sezon için ciddi, ama hayalci olmadan, kararlılıkla hazırlamanın gerektiği sonucu ortaya çıkıyor.

Osmaniye 7 Ocak şehir stadyumunda profesyonel karşılaşmaları izlemek istiyor halkımız. Bu hakkını da çok görmeyin sporseverlere. Saygılarımla…
 
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar