29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3923
EURO35.1017
ALTIN2326.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Suriye plakalı otolar

Son günlerde Osmaniye’de Suriye plakalı otomobillere sık rastlamaya başladık.


Suriyeli Türkmenleri ilimizde konuk ediyoruz.


Konaklama tesislerinde kalanların dışında mahallelerde yerleşip kirada kalanların her ne kayıt altında olduğu söylense de, yaşanan ve gözlenen bazı olaylar vatandaşlarımızı merakta bırakıyor.


Belli olmayan saatlerde mahalle aralarında dolaşan, eşya ve insanları doldurarak ne yaptığı belli olmayan Suriye plakalı otomobillerin denetimlerinin yapılması önem taşıyor.


Bu otomobillerin oluşturacağı kazalar veya bir insana çarpması halinde plakalarının alınamayacağını da düşündüğümüzde gelecek için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini düşünüyorum.


Kahramanmaraş Valiliği bu konuda Suriye plakalı araçların takibe alınacağını ve kayıtlarının yapılacağı yönünde geçtiğimiz günlerde bir açıklamada bulunmuştu.


Suriyeli konuklarımızın ülkemizde ne kadar kalacağı henüz netlik kazanmamışken, Gaziantep’te yaşanan olaylar ve en son iki gün önce İskenderun ilçesinde yaşanan olayları da anımsadığımızda, kentte yaşayan bu insanların kontrollerinin ve kayıtlarının sağlıklı şekilde tutulmasının gerektiğini düşünüyorum.


Özellikle Suriye plakalı otomobillerde seyredenlerin giyim kuşam ve hareketleri ile farklı görüntüler sergiledikleri vatandaşlarımızın tedirginliğine neden olduğu belirtiliyor.


Geceleri park ve değişik ortamlarda yaşanan görüntüleri de aklımıza getirdiğimizde, Osmaniye’miz adına olumsuzlukların yaşanmaması için gereken önlemlerin ve denetimlerin daha da sıklaştırılması gerektiğine inanıyorum.


En önemlisi de yeniden başa dönmem gerekirse, Suriye plakalı otomobillerde nelerin taşındığı, nereden gelip nereye gittiği ve bu otomobillerde bulunan insanların neler yapmaya çalıştıkları her geçen gün merak konusu haline gelmiş durumda.


Konuk sever bir millet olabiliriz, kavgadan yana olmayan insanlarımızla Osmaniye’de yaşayan bu kişilere iyi davranmaya önem vermiş olabiliriz. Ancak, bu insanların kontrollerinin sağlanması, olası olumsuzluklar karşısında bulunup bulunamayacağı ve sonucu hoş olmayan olayların yaşanmaması için gereken gözlem ve kontrollerin her geçen gün farklı şekillerde yoğunlaştırılmasının gerektiğini düşünüyorum.


Yanlış yorumlara neden olunmasın, o insanların Osmaniye’de kalmasına karşı değilim. Ancak, kentte neler yaptığı belli olmayan, nereden gelip nereye ne götürdüğü belli olmayan Suriye plakalı otomobiller arasında günü birlik olmayanlar için kentin bir numarası olan geçici plakalar verilebilir.


Olası trafik kazalarında bu araçların bulunmasını kolaylaştıracak, kaza sırasında olumsuzluklar yaşanmayacaktır.


Ayrıca güvenlik birimlerinin de şüphelendikleri Suriye plakalı araçlar üzerinde gereken kontrolleri daha da etkin biçimde yapmaları gerektiğini anımsatmak istiyorum. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar