24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5683
EURO34.9203
ALTIN2436.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Süreç hızlanıyor…

Yerel seçim takviminin belli olmasının ardından, önce siyasi partilerden belediye başkanı seçilebilmek için aday adayları ortaya çıktı.


Osmaniye belediye Başkanlığı için ilk resmi adayını açıklayan MHP oldu ve mevcut Başkan Kadir Kara ile yola devam kararı alındı. MHP’den aday adayı olarak ortaya çıkanlar bundan sonraki süreç için birlik ve beraberlik mesajları vermeye başladılar. Şu anda Belediye ve İl Genel meclis üyelikleri için başvuruların koşuşturması sürüyor.


CHP’de ise geçen dönemde aday gösterilen mimar Haydar Aktürk’ün karşısına kimse aday adayı olarak çıkmadı, ancak parti örgütü tarafından tek aday olarak tanıtılmasına ve benimsenmesine karşın, Aktürk’ün resmi olarak adaylığı bu günlere kadar sürüp gitti. Nihayet geçtiğimiz gün CHP’nin PM toplantısında Osmaniye adayının Haydar Aktürk olarak resmi bir dille açıklanması ile gözler Ak parti adayına çevrildi.


Ak parti’de aday adaylığı başvuruları sona erdi, ancak Meclis üyelikleri için başvurular devam ediyor. Bu ay içerisinde büyük bir olasılıkla Ak parti’nin de adayının belirlenmesi ile süreç daha da hızlanacak, mücadelenin değişik yöntemleri denenmeye başlanacak.


MHP’de mevcut Başkan Kadir Kara ile yola devam kararı alınmasının ardından, yaklaşık 8 aydır hizmet noktasındaki yavaşlama yerini hızlanmaya bıraktı. Son günlerde Belediyenin çalışmaları göz doldurmaya başladı. Yaklaşık 4 yıldır yolu ve levhası olmayan Şehit Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu parkının levhası takıl, yolu açıldı, bir de toprak dökülerek çiçeklendirme yapıldı.


Bu günlerde DOĞAKA destekli restore edilen tarihi konak ile ilgili haber ısıtılıp ısıtılıp basına servis yapılıyor. Belediye hizmet binası inşaatının içerisindeki makam odası olarak belirlenen yerde Başkan Kara toplantı yapıyor ve görüntüler basına servis yapılıyor. Bu hızla gidilirse, Belediye hizmet binası sanırım 30 Mart 2014 tarihinden önce tamamlanacağa benziyor.


Bu arada Ak Parti’ye çevrilen gözler ve mevcut aday adaylarının dışında bir aday gösterileceği söylentileri kentte yaygınlık kazanmaya başladı.


Bizim halkımızın beklemeye tahammülü yoktur. Bir kızla erkeği nişanlarsınız, çeşitli nedenlerle düğünü biraz geciktirdiğiniz zaman ortada sorun aranmaya başlar. Nisanın ardından düğünü kısa sürede yapmayı isterler. Bugün Ak parti’de de aday adaylığı başvuruları sona erdi, çeşitli araştırmalar yapılıyor, dosyalar inceleniyor, sonunda da bir ismi ortaya koymak için ince eleyip sıkı dokuyorlar. Ancak bizim halkımız sabırsızlanıyor, Osmaniye belediyesi için iktidar partisi kimi aday gösterecek diye çeşitli yorumlar bile getirmeye başladılar.


Aynı heyecan aday adayları için de geçerli. Hangisine sorsan “iş tamam, Genel merkezden görüştüğüm bazı isimler var, büyük bir olasılıkla aday olacağım”diye konuşuyor.


Mevcut Başkan Kadir Kara, belediye olanaklarını kullanarak hizmetlerini hızlandırıp yeniden koltuğunda kalmak isterken, muhalefetteki CHP adayı Mimar Haydar Aktürk projeleriyle ve kentteki eksiklikleri gündeme taşımakla seçimlerden zaferle çıkmanın uğraşını veriyor.


Ak Parti ise adayını belirledikten sonra iktidarın gücünü arkasına alacak, o da farklı bir yöntemle seçimden zaferle çıkmayı ve yerelde de iktidar olmanın uğraşını verecektir. Hayırlısı diyoruz. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar