29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3834
EURO34.9963
ALTIN2325.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

STK’lar

Üç-beş kişi biraraya geldiğinden Osmaniye’nin gelişmesi, kalkınması, tanıtılması gibi konular gündeme taşınır.


Kentteki işyerleri, esnafın davranışları, alış-verişlerdeki kusurlar anlatılırken, güzel önerilerin hayata geçirilmemesi ise Sivil toplum kuruluşlarının cesaretli ve ciddi çalışmadıkları konuşulur.


Osmaniye’deki önemli ocak başlarına baktığımızda yıllardır aynı isimleri koltuklarda görmekteyiz. Yaptıkları önemli hizmetler olmasa da yeni bir seçimin sonunda koltuğunu koruyanların Osmaniye’nin gelişmesi veya tanıtılması noktasında önemli çalışmalar yaptıklarını söyleyemeyiz.


İlk akşamdan işyerleri kapanır, geceleri kent ıssızlığa bürünür. Her üç ayda bir esnafın vitrinlerinde yüzde 70’lere varan indirimli satışların vurgulandığı yazıları görürüz. İndirim olayları mevsimlik olmasına rağmen, iki veya üç ayda bir değişiklik gösterir.


Bazı işyerlerindeki esnaf, tok karınlı hareket ederek, müşterisi karşısındaki davranışları tepki gösterse de insanlarımızın alışkın halini görürüz.


Kaldırım işgalleri doğalmış gibi gelir yetkililere. Ani elektrik kesintileri doğalmış gibi gelir yetkililere. Devlet memurunun vatandaşa karşı öfkeli davranışı doğalmış gibi gelir yetkililere.


Esnaf konuşmasında; “müşteri velinimetimizdir” der ama bunu yaşantısında ve hareketlerinde göstermez.


Devlet memuru, maaşlarını halkın vergilerinden aldığını söyler ama, vatandaşa karşı da bulunduğu koltuğu kullanarak öfkeli davranmaktan geri kalmaz.


Her meslekteki kişiler farklı davranış içerisinde bir yaşam sürer gider. Kimliklerini kullanarak yaşayanların bulunduğu yerleşim birimlerinde, olayların zararlarını araştırıp, çözüm yollarını aramak yerine, seyirci olmak daha rahat gelir insanlara.


Gazeteciler yazdığı zaman, kamuoyunun duymasına öfkelenenler hemen karşı atağa geçiverirler. Neden bazı olaylar gizlenmek istenir veya kamuoyu ile paylaşılmak istenmez?


Olayların olumsuzluklarını halktan gizlediğimiz zaman, hataların devam etmesine yardımcı olduğunuzu unutmamak gerekir. Olayları gizlemek, gelişip yaygınlaşmasına zemin hazırlamak anlamına gelebilir.


Bu günlere gelirken nasıl ve hangi koşullardan geldiğimizi STK’lar olarak kendimizi sorgulamak gereklidir.


Bu kentte uyuşturucu kullanımının yaşı 14’lere kadar inmişse, fuhuş ve hırsızlık olaylarının sayıları hesap edebilmekte zorlanır duruma gelmişsek bu konularda yetkililer kadar STK’ların yöneticileri de kendilerini sorgulamalıdır.


Sorgulamakla yetmez, en kısa sürede Osmaniye’nin önemli sorunlarını masaya yatırmak üzere, yerel yönetimin başı Belediye ve Kent Konseyi ile sivil toplum kuruluş yöneticileri bir toplantı yapmalı, öneri ve görüşlerini bildirmelidir.


Osmaniye’miz sadece nüfus yoğunluğu ile değil, kültür, sanat, turizm, doğal güzellik ve değişik güzel buluşlarla tanıtılmalıdır. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar