26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4503
EURO34.7487
ALTIN2438.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Stadyumda yenilik

Osmaniye 7 Ocak stadyumunda yenilikler yapılıyor, bu konuda yapılan çalışmaları sevindirici buluyoruz.


Onarım nedeniyle çimler söküldü, yenilenecek. Stadyumun kenarında koşu pisti olarak kullanılan ve tartan pist vardı. Bir süre sonra bu pist sökülerek yerine halı döşediler.


Şu anda onarım nedeniyle halı da söküldü, bunlar saha içerisi ile birlikte yeniden düzenlenecek.


Stadyumda spor yapan 7’den 70’e insanlarımız belli saatlerde yürüyüş veya koşu amaçlı kullanılmasından memnun. Ancak, stadyumdaki yeni onarımla birlikte halı yerine tartan zemin yapılmasını istiyorlar. Halı pistin sağlıklı olmadığını söyleyen vatandaşlar, tartan zeminin  spor yapma konusunda ve yeni sporcuların yetişmesi konusunda daha sağlıklı olacağı yönünde görüşlerini yetkililere iletmemizi istiyorlar.


Tartan zeminle ilgili olarak bir araştırma yaptım. Spor yapmak için bu zeminin özelliklerini araştırdım, spor yapmak isteyen ve 7 Ocak stadyumuna tartan zemin yapılması isteyen vatandaşların haklılık derecelerini de öğrenmek istedim.


Şimdi bu konudaki bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum.


“Tartan zemin kaplama; yumuşaklık ve estetik istenen tüm mekanlara uygulanan granül ve polimer malzemelerden yapılan kauçuk esaslı kaplamadır.


Tartan zemin ya da tartan pist kaplamalar emici özellikte süspansiyon özelliğine sahip, istenilen renk ve desende, aşınma direnci yüksek renk atmaya karşı anti oksidantlarla desteklenmiş, açık hava şartlarına uygun esnek yapıda kaplamalardır.


KULLANIM ALANLARI


Kullanım alanları koşu yolları, çocuk oyun alanları, parklar, havuz kenarları ve spor alanları (Basketbol, voleybol, futbol ve tenis sahaları ) açık ve kapalı alanlar, hayvan altlıkları, at haralarının içine ve altlarına kullanılmaktadır.”


Tartan zeminin özelliklerini sizlerle paylaştıktan sonra, vatandaşlarımızın bu istekleri konusunda yetkililer sanırım gereken konuda düşüneceklerdir.


Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir’in gerek halı, gerekse tartan zemin konusunda bilgilerin olduğunu da düşündüğümüzde, yenilecek olan stadyum zemininde belki de maliyet sözkonusu olabilecektir.


Eğer sağlık yönünden düşünüldüğünde tartan zemin iyi olacaksa, maliyet konusunda da yetkililerle görüşülerek gereken ne ise onun yapılması en uygun olanıdır.


Bazı zeminler vardır, ekonomik olur, ancak kullanım va sağlık yönünden verimli olmadığı için her yıl yenilenebilir. Bazı zeminler de vardır ki, hem sağlıklı, hem de ömrü uzun olur, ancak ekonomik yönden pahalıya malolabilir.


Bunların her ikisi de düşünülmeli, her yıl yenilenmesi yerine, uzun ömürlü olabilecek ve verimli zeminler düşünülmelidir.


Bizimkisi sadece vatandaşın isteklerini yetkililere iletmek ve anımsatmaktır. Gerisi ise onarım çalışmaları neticesinde alınan kararlar uygulanırken maliyet kadar sağlıklı ve verimli olmasının da akıllardan çıkarılmaması istiyoruz. Saygılarımla…

 

 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar