23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5469
EURO34.9305
ALTIN2435.1
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Söz’ün Özüne bakmak!

Karşınızdaki birileri bir söz söyler, konuşur ve bir şeyleri anlatmaya çalışırken daha ilk sözcüklerinden neyi anlatmaya çalıştığını algılayamıyorsanız, onun söz potası içerisinde  kendinizi bulur, sonunda da inanıverirsiniz! 

Ne zaman ki, sağlıklı bir akılla bir ara aynı sözleri yeniden aklınızdan geçirdiğinizde eğer “demokrat biri iseniz” farklı tepkiler gösterebildiğiniz olur.

Hiçbir insanın bir diğerinden farkı olmadan, tüm insanları sevme görüşü “Hümanistlik” olduğuna göre, bir ülkeyi yönetmek isteyenlerin  de seçilebilmek için her görüş, inanç ve cinsiyetteki kişilerin oylarını istediğini anımsayın.

Seçilebilmek için insanlar arasında ayrım gözetmeden konuşanlar, seçimlerin ardından farklı eylemler içerisinde oluyorsa, işte burada ortaya çıkan olayı insanlarımızın iyi algılaması önem taşır.

İktidara gelebilme adına bir çok farklı olayların yaşandığını siyasi malzeme yapmak veya iddialara göre bu olumsuzlukların içerisinde “köstebek” bulundurmak gibi olayların içerisinde “Parmak sokmak” gibi yaşananlar insanın midesini bulandırır!

Siyasi olaylarla ilgili beyinlerinizdeki düşünceleri biraz hareketlendirmek istiyorum. Anımsayın; CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile ilgili özel bir kaset yayını ortaya çıkması ile Baykal Partisinin Genel Başkanlığından istifa etmişti.

O günden sonra da Baykal sağlık sorunları ile uğraşmaya başlarken, buradaki olayın gerçeği ve sırrı bir türlü meslektaşlarım tarafından gündeme getirildiğini görmedim.

O süreçte sadece CHP Genel başkanı Baykal ile değil, MHP’nin bazı Milletvekilleri ile de “kaset olayı” yaşanması nedeniyle istifalar yaşanmıştı. O günlerde AKP’nin siyasal alanda halka kendisini kabul ettirebilmesi olayında yoğun uğraş içerisinde olduğunu görüyorduk. 

Geçtiğimiz günler içerisinde AKP Milletvekili Şirin Ünal’ın Ankara’ki evinde, eşine bakmakla görevli Özbekistanlı Nadire Kadirova isimli kız, Milletvekili Ünal’ın silahından çıkan kurşunla hayatı sona erdi. Olayın “intihar” olduğu söylendi ama, ayrıntılarla ilgili iddialar sanki kamuoyundan gizlenmeye çalışılıyordu. 

Böylesi bir ölüm olayı, hele de intihar; bir başka siyasi partinin Milletvekilinin evinde ve onun silahı ile yaşanmış olsaydı kamuoyunda neler konuşulur, yandaş medya bu olayı kaç gün yayınlardı?

Bu olayın bu kadar basit şekilde kapatılmaması gerekir bence. Otopsi yapılmadan abisi çağrılıp ülkesine götürülme olayı düşündürücü olsa gerek! Ayrıca AKP Milletvekili yabancı uyruklu birini evinde çalıştırırken Sosyal Güvenlik Sigortası’nı yaptırıp yaptırmadığın da sorgulanması gerekir. Bunu yaptırmamış ise “Kaçak işçi çalıştırma” olayı ile ilgili hakkında dava açılabilir!

Yıllar sonrasında, yani o bilinen 15 Temmuz olayları sonrasında  ülkeyi yönetenlerin üst düzey isimlerinden açıklamalar yapılmaya başlandı. Baykal’a yapılan “kaset olayı”nın 15 temmuz darbe girişimi başlatan “cemaat örgütü” tarafından yapıldığı gösterildi. 

Evimiz ve işyerlerimizde yaktığımız elektrik faturalarından alınan vergilerle desteklediğimiz, Devletimizin sesi-kanalı TRT’de bile haber bültenlerinde, terör örgütlerinin ismi verilerek tanıtımları ile ile meşrulaştırılmaya çalışıldığı olaylarına tanık olduk ve hala olmaktayız.

İnsanların yüreklerini “Din-İnanç” sözleri ile bağlayanlar, konuşan ve gerçekleri söyleyenleri; “Para- kaset kumpası” ile susturmaya çalışarak iktidara gelmek isteyen veya iktidarını korumak isteyenler, günün birinde eştikleri kuyuya düşebilirler. Saygılarımla… 
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar