29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3793
EURO34.9879
ALTIN2325.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Söz ile Öz’ü!..

Söz söylemek belki kişilerin hünerli koşumları olarak değerlendirebilir ama, sözü söylemek ile öz’ünü iyi okumak ta önemlidir.

Gündem; 16 Nisan günü yapılacak olan Halkoylaması ile yoğunluk gösteriyor. Anayasa’nın 18 maddesi’nde değişiklikler yapılacağı belirtilmiş bile olsa, 74 dolayında maddeyi de ilgilendiren değişikler yapılması sözkonusu.

Bu konuda doyurucu açıklamalar yapılmadığını daha önceki yazılarımda da yazmıştım. Yeni Anayasa maddelerindeki değişiklikleri hazırlayanları merak ediyorum! İktidar partisi bir başka devletin Anayasa’sından alıntı yapılmadığını söylüyor.

Peki, bu maddelerdeki değişiklik üzerinde kim veya kimler çalıştı, hangi Üniversitelerin akademisyenleri veya siyaset bilimcileri yeni maddeleri belirledi? Bu konuda neden bir açıklama yapılmıyor, neden Muhalefet partisi CHP bu konuyu sormuyor?

İktidarın ‘evet’ tercih reklamlarının bazıları beni güldürüyor! Bu reklamları hazırlayanların sözlerinin parti yetkililerince incelenip incelenmediğini merak ediyorum!

Bazı örneklere bakarsak; Milletvekili sayısının 550’den 600’e çıkması ile istikrar, sağlanacağı yönündeki tümceyi inceleyiniz! Bu reklamı yapan 15 yıldır iktidarda olan bir parti!

TBMM’nin yetkilerinin artırılması olayı ile ilgili reklamda ise; Cumhurbaşkanı hakkında gensoru olayında 400 milletvekilinin imzasının gerektiği olayı gizlenerek reklam yapılıyor.

Partili Cumhurbaşkanı zaten bu anayasa ile en az 400 Milletvekili ile seçildiğine göre, bu gensoru olayının nasıl olacağını düşünmek gerek!

Hayır oyları için sahaya çıkan CHP’yi izliyoruz. ‘Başkanlık sistemi’ sözlerini söylerken, açılımını yaparken güdük sözler söyleniyor. CHP’nin yeterli açıklamalar yapmaması veya halka gerektiği şekilde inemediğini gördüğümüzde, elinde medya gücü olan iktidarın sözleri 16 Nisan üzerinde daha etkili olacağa benziyor.

Sizlerle bir düşüncemi paylaşmak istiyorum; 16 Nisan’da vatandaşımız hür iradesini kullanabilecek mi? Başbakan tarafından milyonlarca gencimize yazılan, üstelik isimleri de belirtilerek gönderilen mektupların posta masrafının hangi kaynaktan harcandığı ve ne kadar masraf yapıldığı konusunda bilgileriniz var mı?

Ülkemizde Üniversite mezunu ne kadar gencimiz işsiz? Bugünkü iktidarın 14 yıl öncesinde işsizlik oranı ile bugünkü işsizlik oranı arasında bir gelişme var mı?

Bizim milletimiz; devletini, yöneticilerini, vatanını, bayrağını ve ülkesini ödünsüz olarak sever, uğruna can vermekten kaçınmaz! Böylesi bir ülkede yaşayan insanların duyuları üzerinden eğer bir takım oyunlar yapmak isteyenler varsa, günün birinde bu hesapları farklı şekillerde ödemekle karşı karşıya gelebileceklerini de düşündüklerini sanıyorum!

Vatanını, dinini, bayrağını ve devletini seven yöneticiler; vatandaşının mutlu, huzurlu ve barış içerisinde yaşaması için uğraş verir!

İki örnek haber; Şanlıurfalı  Çiftçi ailesi, iyi bir iş umudu ile  8 yıl önce Antalya’ya göçtü. 5 yaşında bir çocukları vardı, Devlet yöneticileri ‘üç çocuk’ dedi, bir çocuk yapmak isteyen aileye üçüz bebek geldi. 26 yaşındaki kadının eşi pidecide asgari ücretle çalışıyor. 450 lira kira ödüyorlar. Üç çocuğun giderleri, ailenin giderlerini hesaplayıp, 1400 Tl ile nasıl yaşanabileceğini “en az üç çocuk” isteyenlerin bilgilerine sunmak gerekiyor!

Yeni Anayasa’da bunlara nasıl çözüm bulunacak, sormak istiyorum!... Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar