29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3847
EURO35.0663
ALTIN2326.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Soytarının SEYİR Defteri!

Bugünkü yazıma böyle bir başlık atmak istedim. Aslında “Bir Soytarının seyir defteri”diye yazmak geldi içimden ama başlık uzun olmasın diye sünnet etmeyi uygun gördüm.

Osmaniye’de yaşadığım sürece haksızlıklara, yolsuzluklara, adaletsizliklere, hırsızlıklara, düzensizliklere ve yaşamın her türlü olumsuzluklarına karşı gelmişimdir.

Bir kişi, bilgi birikimi olduğu olaylarla ilgili yorum yapabilir, konuşabilir veya bu konuda seminer verebilir. Her kişi kendi bilgi birikimi veya akademik konularında halkın karşısına çıkarak konuştuğu zaman doğru bilgilendirme yaparak halkın da doğru bilgilenmesine katkıda bulunur. Böylesi kişilere de saygı duyulur.

Osmaniye’miz adına yıllardan bu yana bazı olayların yaşanmasında, isimleri ön plana çıkanlara alkış tutanlara sormak isterim!

Bu kişilerin kimliklerinin, dünlerdeki görevlerinin neler olduğunu veya dünlerde görev yaparken; “üç koyunu güderken, ikisini hırsıza çaldırdıklarını, biliyor musunuz?”(!) diye sormak geliyor içimden!

Birileri çıkıyor bu kentte ahkam kesiyor. Kişi, kendi bilgi birikimi içerisinde kükremelidir. Zamansız öten horozun başının kesilmesi diye bir halk deyimini anımsıyorum.

Bir Soytarı çıkmış, ulu orta yerde konuşuyor ve sosyal paylaşım sitesinde yazılarını paylaşıyor. Osmaniye ilinin gelişmesi ve tanıtımında en büyük zararı olan bu zat, kendini hangi kayaya dayadı ise, söz sahibi olmaya çalışıyor.

O zat ki, bir yerlere sırtını dayayarak asıl gerçekleştirmek istediği amaçları için bu kentin gelişmesine zarar verme çalışmaları içerisinde olabilir, ancak; bu kentin de birden çok sahiplerinin olduğunu anımsatmak isteriz.

Örneklemek gerekirse; Ekmeği fırında yaparlar ve ekmeğin yapılmasını fırıncı bilir. Altın işlerinde Kuyumcu’nun işini biliyorum demek yanlış olur.

Edebiyat öğretmeninden İngilizce dersi verilmesini istemek saçma olur. Tarihi olarak tanımladığımız Müzelerden sorumluluk görevi taşıyan kişilerin tarihi eserlerle bilgilerinin olması ve bir Müze’de de görev verilmişse oradaki eserleri korumaları gerekir.

Milli duruş ve görüş; verilen göreve sahip çıkmak, korumak, kollamak ve her ne kadar dış güçler tarafından size bazı teklifler önerilse bile duruşunuzu korumak önemlidir. Gerisini getirmiyorum!

Bir köyde kültür ve sanatsal etkinliği yapılacak, üstelik 1936 yılında Atatürk’ün de isteği üzerine Anadoluya gelinerek Türk Halk Müziği eserleri derlenecek.

Bu olayla ilgili dünyaca Ünlü Macar Besteci Bela Bartok Osmaniye’ye gelecek, mahalle ve köylerimizi dolaşacak, burada insanlarla görüşecek, onların dilinden şiirleri dinleyip beste yaparak belgeledikten sonra Macaristan’a dönecek.

Aradan çok yıllar geçecek, Osmaniye’de Bela Bartok ile ilgili  Osmaniye’nin Çardak Köyünde bir etkinlik düzenlenmesi için program hazırlanacak, duyurular yapılacak.

Birileri ortaya çıkacak, kendi dar görüş alanında yapılacak etkinliğe gölge düşürme adına, bir takım sözler kullanarak, sabote etmeye çalışacak.

Bela Bartok’un Osmaniye ziyaretini, eserler bestelediği yönündeki olayları inkar edercesine kendisine çevre edinmeye çalışacak.

Bugünlere geldiğimizde Cebelibereket Kültür merkezi’nda Bela Bartok için bir salonun bulunduğunu, eserlerinin ve fotoğraflarını gören dünkü anlayışa pes demek geliyor.

Bu kentte birilerinin bir başkalarını ötelemelerine, ayrımcılığa ve gerici düşüncelerini yaymaya izin vereceğim sanılmasın. Saygılarımla…


Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar