19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5954
EURO34.7685
ALTIN2497.1
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Sorunsuz kent!..

Osmaniye’de yaşayanlar çok şanslı, çünkü sorunsuz bir ilde yaşıyoruz. Yaşam doğal seyrinde, herkes işinde gücünde, neşeli ve mutlu.


Sorunsuz bir ilde yaşamanın güzelliğini Osmaniye’de görmek ne güzel! Diğer illerimize darısı diyorum.


Sorunsuz bir ilde yaşadığımızı sizlere yazarken, doğup, büyüdüm ve yaşadığım Osmaniye’deki izlenimlerime dayanarak bu sözleri sizlerle paylaşıyorum. Bana kimse yalan söylüyorsun diyebilir mi? Kim benim yalan söylediğimi iddia ediyorsa, buyurun tartışalım. Burada yazdıklarıma yanıt verebiliyorsanız ben yalan yazıyorum demektir. İşte yaşanan güzellikler:


Sadece ben değil, diğer meslektaşlarım da yıllardır gazetelerinin sütunlarında dile getirdikleri halde; kaldırım işgalleri, şehir merkezindeki trafik ışıklarının eksikliği, Karaoğlanoğlu parkının kendi kaderine terkedilmiş gibi görünmesi, dolmuş duraklarının eksikliği, aniden kesilen elektrikler, yeterince denetlenmeyen esnaf, geçit vermeyen pasaj içleri… bu ve benzeri konuları çoğaltmak olası.


Yukarıda anlattıklarım bu kentte sorun olarak bilinip görünseydi eğer bu güne kadar bazıları çözümlenirdi. Bunlar sorun olarak görünmediğine göre, Osmaniye sorunsuz bir kent olarak biliniyor. Bu kenti yönetenlere aktardığımız ve sorun olarak gördüklerimiz olaylara karşı ilgisiz ve duyarsız kalınıyorsa; ortada bir sorun yok anlamına geliyor demektir.


Bu kentte aniden elektrik kesintileri yapılmıyor, kaldırımlar işgal edilmiyor, çarşı içerisinde trafik ışıklarına gerek yok, çünkü taşıt sürücülerine birbirlerine ve yayalara saygı gösteriyor. Karaoğlanoğlu parkı yemyeşil, parkın iki girişinde de parkın ismi ışıklı levhalarla yazılmış durumda. Parkın ortasındaki su havuzu 24 saat çalışıyor. Pasajlarımızın içerisinden geçerken gül suyu kokusu duyuyorsunuz. Dolmuş duraklarında yeterli sayıda oturacak yerler var. Esnaf tarihi geçmiş gıdaları asla tüketiciye satmıyor, inşaatlar yapılırken korumalıklar en sağlıklı şekilde kullanılıyor, inşaatların altındaki kaldırımdan yürürken korkuya gerek yok. Bankaların ATM’lerinde asla arıza olduğuna rastlayamıyorsunuz.


Bu ve benzeri örnekleri çoğalttığımızda Osmaniye’de sorun yaşanmıyor anlamına geliyor. Eğer bu kentte sorun varsa, var olan sorunlar da yöneticilere anımsatılıyor, gazeteler yazıyorsa çözüm bulunmadığına göre, sorunlar; sorun olarak görülmüyor demektir.


Sorun yoksa çözümü de olmaz, sorun varsa çözümü için çalışma yapılır. Bu kentte işsizlik sorunu da görünmüyor, çünkü işyerlerinin camlarında ‘eleman aranıyor’ yazıları günlerce asılı kalıyor. Çalışmak için işe alınanlar bir iki ay çalıştırıldıktan sonra ‘yeterlilik gösteremediği’ gerekçesi ile çalıştığı günlerin üç katı para verilerek çıkışı veriliyor. İş arayan çok, işte çalışacak kimse bulunamıyor.


Ne kaldı geriye; bu kentte sorun yok diyorum sizlere. Eğer sorun var diyorsanız, bu kentin yöneticileri ne diye koltuklarında oturuyor. Çünkü sorun görmüyorlar, eğer sorun görmüş olsalar kalkıp sorunun yaşandığı yeri gördükten sonra çözümü için uğraş verirler. Demek ki sorun yok bu kentte. Ne güzel böylesi bir sorunsun kentte yaşama şansım olduğu için. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar