20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Sorumsuzluk uyarıldı

Bu köşemde her zaman halkın sorunlarını dile getirmeye, yetkililerin de sorunların çözümlenmesi için gereken özeni gösterme yönünde çalışmaları konusunda uyarı veya önerilerde bulunmaktayım.

Bu yazımlarımdan biri de; 8 Ekim 2021 tarihinde, “Covid’le mücadele böyle mi!?”başlıklı köşe yazımdı.

O günkü köşe yazımın girişindeki bir bölümü  sizlerle yeniden paylaşmak istiyorum. Yazımda; “Yazımın başlığını okur okumaz, önce Sağlık Müdürlüğü, sonrasında ilin Valisi ve diğer ilgililer olayla ilgili sorumluluk almayacakları gibi, belki de beni arayıp “düzeltme yazısı” isteyeceklerdir.

Ancak, olayların yakın bileni olarak kimse duyarsızlığını üzerinden atmasın ve yaşanan olayla ilgili “yalan dı, iddia idi…”gibi açıklamalarda bulunmasın.

Ben sadece yaşanan olayla ilgili duyarsızlığın, covid-19 salgını ile mücadelede  yanlışlıklarını anlatmaya çalışacağım gibi, kimseyi suçlamadan, ancak duyarsızlıkları ve yapılmaması gerekenleri anımsatmak istiyorum.” Tümceleri yeralıyordu.

Yazımın sonunu ise; “Bu konuda yazıma açıklama yapanlara köşemde yer vereceğimi belirtirken, kendi yorumlarımı katacağımı da şimdiden anımsatmak isterim.” tümcesiyle tamamlamıştım.

Anlattığım olayın ardından İl Sağlık Müdürlüğü’nden telefonla aranarak yaşanan sıkıntılarla ilgili yapılan görüşmede, yetkililerin kayıtlarına ve telefon kayıtlarına bakılarak kontrol edilmesini istemiştim.

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri gereken inceleme, araştırma ve çalışmaları başlatacaklarını söylemelerinin ardından gereken yanıt dün elime ulaştı.

Osmaniye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden dün tarafıma gönderilen açıklamayı da söz verdiğim gibi okurlarımla paylaşmak istiyorum.

“İlimizde yayımlanan Medya Gazetesinin 08.10.2021, 14.10.2021 tarihli Göz Işığı Köşesinde “Covid’le Mücadele Böylemi, Hey Avrupa Duy sesimizi” başlıklı köşe yazınızla ilgili olarak; Konuyla ilgili Pandemi İl Merkez Sorumlu Hekimi tarafından inceleme yapıldığı,  inceleme sonucunda filyasyon çalışmalarının ve ilaç dağıtımının hassasiyetle yapılması konusunda ilgili personeller uyarılmıştır. Bilgilerinizi rica ederim.”

Yapılan yazılı açıklama öncesinden anlattığım sorunla ilgili gereken inceleme ve araştırmayı yaptıran Vali Dr. Erdinç Yılmaz ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerine duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum.

Vatandaşların yaşadıkları sorunları gündeme getiren medyanın görev sorumluluğu taşıdığı gibi, ilgili ve yetkililerin de böylesine duyarlılık göstererek çözüme kavuşturulması ile halkın huzurlu ve sağlıklı yaşayabilmesi sağlanmış olacaktır.

Her ilgili ve yetkililer böylesine duyarlı oldukları zaman, medyanın sesine kulak verip ilgi gösterdikleri zaman toplumsal anlamda da huzurlu ortam yaşanacaktır.

Medyanın sesine kulak vermeyip, olumsuz tepki gösterenler veya medyayı ciddiye almayarak kendi koltuklarından inip, halkın arasına karıştıklarında halkın saygısı ile değil, nefreti ile karşılaşacaklarını da unutmamalıdır.

Yazımı burada tamamlarken, kentimiz ve yaşayan vatandaşlarımız adına ilgililerin duyarlılıklarından memnun olduğumuzu, böylesi duyarlılıkların ileriki günlerde de süreceğine inandığımı vurgulamak isterim.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar