20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Sorumsuz olan AÖF’müş!...

Dünkü gazetemizde, AÖF’nin olmayan adresteki okulda sınav yeri gösterildiği şeklindeki haberimiz üzerine gerekli bilgiler elime ulaştı.


Osmaniye İl Milli Eğitim müdürlüğü’nün okul adresinin değişikliği ile ilgili 2 kez güncelleme yaptığı ve bu güncellemeyi de ÖSYM ve AÖF’e bildirdiği belirtildi.


ÖSYM’nin 24 Kasım Adnan Oğuz Anadolu Lisesi’nin yeni adresini güncellediği halde, AÖF’ün hala güncellemediği ortaya çıktı.


Şirinevler Mahallesi olarak gösterilen 24 Kasım Adnan Oğuz Anadolu Lisesi’nin, Adnan Menderes Mahallesi’ne taşınması ile ilgili güncellemenin iki kez İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce AÖF’e bildirmesine rağmen, hala eski adresin gösterilmesinde hatanın AÖF’te olduğu ortaya çıkmış oluyor.


24 Kasım Adnan Oğuz Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Panavur, okulun adres değişikliğinin iletilmesine rağmen AÖF’ün hala aynı adresi göstermesine anlam veremediklerini belirtti. Panavur, sınav günleri okulun eski binası önüne görevli bulundurduklarını, hatta, okulun yeni adresine getirilmek üzere araç bile tahsis edildiğini söyledi.


Açık Öğretim Fakültesi’nin Osmaniye’de de bürosunun bulunduğunu düşündüğümüzde, ayrıca AÖF
Merkezine adres güncellemesi yapılmasına karşın böylesine bir duyarsızlığın yaşanması eğitim açısından düşündürücü bir durum.


Öğrencilerin kayıt yenilemelerinde parayı bankaya yatırılması konusunda tutarlı hareket eden AÖF, öğrencilerin kitaplarının dağıtımında ise taksit taksit dağıtım yaptığına da tanık oluyoruz.


Sınavlara 15 gün kala öğrencilere kitaplarını dağıtan AÖF, şimdi de okulların adres güncellemesinde hantal davranarak öğrencileri perişan duruma düşürmesi doğru bir davranış olmasa gerek.


Kurumların eksik veya aksaklıkları, hataları olabilir. Ancak eğitim ve öğretim kurumlarının en az hata ile çalışmaları ülkenin ve gençlerin geleceği açısından önem taşımaktadır.


AÖF sınavlarına girecek öğrencilerin sınav belgelerinde eski okulun yazılması ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü sorumlu tutmuş, öğrencilerin de bu tepkilerini gazetemizde dile getirmiştik.


Şimdi, olayın gerçeğinin anlaşılması üzerine öğrencilere bu gerçek bilgileri de aktarmayı sorumluluk görevlerimiz arasında bilerek, asıl kusurun AÖF Merkezinden kaynaklandığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmak istedik.


Milli Eğitim Müdürlüğü görevini iki kez yerine getirdiği halde, AÖF’ün Merkezindeki görevlilerin iki parmağının arasında düzeltilmesi gereken adres güncellemesini yapmaması olayını da öğrencilerin bilgisine sunuyorum.


Ayrıca konunun aydınlatılması yönünde beni bilgilendiren yetkililere de duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum.


Duyarlı davranış her zaman başarı ve sağlık getirir. Duyarsızlık ise her zaman hataların devamı, çirkinliklerin yaşanması ve sağlıksız bir yaşamı ortaya koyar. Duyarlı olan tüm insanlara teşekkür ediyorum, saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar