29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3894
EURO35.0172
ALTIN2323.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Sorumlular Meydan Mitingin’de!..

Ülkemizde yaşamını sürdüren milyonlarca insan son yaşanan darbe girişimi ve benzeri terör olaylarını asla kabul etmiyorlar!.

Yaşanan üzücü olayların ardından, her zaman olduğu gibi “sorumlular” aranıyor, yakalanıyor, adli makamlara çıkarılıyor, kimisi salıveriliyor, kimileri de tutuklanıyor.

Şöyle bir gerilere doğru başınızı kaldırıp bakınız ve düşünerek anımsamaya çalışınız. Nasıl yaşıyorduk, nasıl yaşamaya başladık?

İnsanlarımızı en nazik yerlerinden tutup yürütmeye çalışırken, inançlar üzerinden siyaset yaparak beyinlerine girdiler. Ekonomik mücadele içindeki yoksul insanlarımız okumadıkları ve din’deki ‘emirlerin’ nasıl ve hangi koşullarda yerine getirilmesini başkalarının yorumlarından dinleyerek hareket etmeye başladılar.

Bugünleri halkımıza yaşatan zihniyet, öncelikle kadınlarımızın giyim kuşamlarında ve Ortaokul öğrencisi olan genç kızlarımızın başlarının örtüleri ile işe başladılar. Askeri kurumlara sızmaya başlayan Subaylar, buradaki diğer Subayları kışkırtarak “başörtülü kadınları ve sakallı erkekleri” etkinliklerine aldırmadılar/almadılar!.. olaylar böyle yaşanırken palazlanma düğmesine basan Fetö’cüler “Atatürkçü Subaylar başörtülü kadınlarımızı ve sakallı erkeklerimizi etkinliklerimize almıyorlar!”diye propaganda yapmaya başlarken, bunda da başarılı oluyorlardı. Bu arada Atatürk’ün adının yıpratılması ve karşı görüşlerin ortaya çıkması sağlanırken, kendilerine de zemin hazırlıyorlardı.

Sinsi planları ile ordunun ve polis örgütünün içine yerleşenler, kendi yandaşlarını artırma adına değişik yöntemler kullanıyorlardı.

Sabırla ve azimle devlet kurumlarında palazlanan Fetö’cülerin bu hareketlerinden devletin resmi gizli servislerinin nasıl haberi olmadığı ayrı merak konusu!..

Devletin yönetiminde görevli olanlar, Bakanlar ve milletvekilleri bu olayları sezinleyememişse, Jitem ve MİT, gelişmeler karşısında bu noktaya kadar gelinmesi olayında süreci beklemişse… bugün gelinen noktada birilerin çıkıpta hata yaptıklarını söylemeleri yaşanan üzücü olaylardaki ölenleri geri getirmeyeceği gibi, insanların günlerce stresini de kolay düzeltemeyecektir!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaveri, Genel kurmay Başkanı’nın yaveri ‘hain’olarak gözaltına alınıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sürekli vurguladığı “Başkanlık sistemi” ile ilgili düşünüyorum! Cumhurbaşkanı olarak yaveri bile ‘hain’ olduğunu yaşanan kalkışma sonrasında öğrendikten sonra, “Başkan olsa ne değişecekti!?”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çevresindeki Danışmanları, yaveri, korumaları ve diğer görevliler tarafından çevresini rahat göremeyecek kadar abluka altına aldılar diyelim. Başbakanımız ve Bakanlarımız ülkede yaşanmakta olan olaylara hangi gözlükle bakıyorlardı da göremediler, hangi akılla düşünüyorlardı da sezinleyemediler?

Bunu da geçtik; Ana Muhalefet Partisi CHP, ardından MHP ve HDP bunlar TBMM’de koltuk sayılarına sahip siyasi partilerimizdi. İktidar partisinin “gaflet” içerisinde olduğunu düşünelim, muhalefet partileri neden görevleri yaparak bildiklerini, duyduklarını ve izlediklerini iktidar partisi ile paylaşmadılar? Devletin en önemli kurumlarına yerleşen Fetö’cülerin yerleşmelerinde kimlerin katkılarının bulunduğunu, TRT gibi önemli bir yayın kuruluşunda 400’ün üzerinde fetö’cü personel yerleştirilmesi karşısında; CHP ve MHP ile HDP’nin Başkanları ile milletvekilleri bu güne kadar iktidara herhangi bir “Meclis araştırması veya önerge” verdiler mi?

Bu yaşanan olaylar karşısında; iktidar partisi kadar, muhalefet parti yöneticileri de sorumludur! Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar