19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.6033
EURO34.759
ALTIN2493.1
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Sona yaklaştık!..

Bu hafta sonunda halkımız sandık başına gidecek ve tercihini yapacak.

Ne kaldı şunun şurasında 4 gün sonra sandık önümüze gelecek, akşamına da neticeler belli olmaya başlayacak!

Aylardır, hatta yıllardır bağırıp çağırmalar, atışmalar, sürtüşmeler ve söylenen bazı yakışıksız sözler de gerilerde kalacak.

Anayasa maddeleri üzerindeki değişiklikleri halkoyuna sunmak üzere 16 Nisan 2017 tarihi belirlendi. Sandığa giden insanlar iki tercihten birini yapacaklar. 

Gerilere bakıyoruz, yani 2010 yılındaki referandumda kullanılan bazı sözlerin bugün de aynısının kullanıldığını görmekteyiz.

Sloganlar üzerinde değişiklik yapılmadan eskilerden kalanları yeniden halka söylenmesindeki mantığı düşünüyorum.

İnsanlar unutmuşlar diye mi aynı sloganlar kullanılıyor, bunu iyi okumak gerektiğini anımsatmak istiyorum.

Gerilere gidelim, yıl 2010, referandum afişlerinde tercihin ‘evet’ olması için asılan bir afişi anımsıyorum; “Tarafsız ve bağımsız yargı için (evet) diyorum”yazıyor. Fotoğrafta yaşlı ve kasketli bir erkek görünüyor.

Yıl 2017, referandum afişine bakıyoruz, başı türbanlı çocuk yaşta bir kızın bulunduğu afişteki yazıyı okuyalım; “Bağımsız ve tarafsız yargı için tüm kalbimle (evet)”diye yazıyor.

Buradaki iki ayrı afişte yazılanları yedi yıl öncesi ile 7 yıl sonrasındaki süreci aklınıza getirerek nasıl yorumlayabiliyorsunuz?

Halkımızın bu afişleri anımsamayacağını düşünen reklam ajanslarının kendilerine göre kurnazlıkları diyebilirsiniz, ama bunu iktidar partisinin basın ve reklam işlerinde görevlileri de mi göremediler!?

Bir başka olayı daha paylaşmak istiyorum. 16 Nisan Pazar günü yeni Anayasa maddeleri üzerinde yapılacak olan değişikliklerin halkoyuna sunulmasında yapılacak tercihin yapılması noktasında afişler veya giydirilen araçlara bakıyor musunuz?

Halkımızın geleceği için halkoylamasında ‘evet’ tercihinin yapılması istenirken, bazı araçlarda ‘Başbakan Yıldırım’ın fotoğrafının bulunması ne anlam taşıyor, merak ediyorum!

Madem ki yeni anayasa maddeleri üzerinde değişiklikler yapılması için halkoylaması yapılacak, tercih istenirken ‘Başbakan” fotoğrafı ne diye araçlara giydirilir?

Halkımız kişilere göre mi yoksa geleceği için mi Anayasa değişikliğine gidecek bu olay merak konusu haline geliyor.

Siyasi partilerin liderleri veya temsilcilerinin istekleri doğrultusunda değil, yeni Anayasa’nın neler getirip, neler götüreceği üzerinde yapılacak değerlendirmelerle halkımız tercihini yapmalıdır.

Bir siyasi partinin liderini sevebilirsiniz veya siyasi parti üyesi de olabilirsiniz! Ancak ortaya konulmak istenilen tercih noktasında aklınız karışıyorsa veya değişiklikleri kendi akıl süzgecinizden geçirdiğinizde neye karar vermeniz gerekiyorsa o yoldan gitmeniz daha akılcı ve özgür iradenizi kullanmanızı getirecektir.

Partiniz veya taraf olduğunuz 
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar