25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5894
EURO35.0328
ALTIN2428.1
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Son günlerdeki “Küfürler!”

Cadde ve sokakları dolaşırken insanlarla görüşmelerimde son günlerde iki olaya en çok küfür edildiğini öğrendim.

Yaşamında hiç küfür bilmeyenlerin bile bu iki olayla ilgili küfür etmeye başladıklarına da tanık oldum.

İnsanların günlük yaşantılarında gördükleri olumsuz olayla karşı tepkileri farklı şekilde olurken, bazılarının da  rahatlamaları adına ‘küfür’ etmeleri farklı bir olay olarak yorumlanır.

Kent merkezindeki kaldırımlarda yürüyemeyen vatandaşlar, engelli veya çocuk arabası ile giden insanlar rahat yürüyemedikleri anda öfkelenip ‘küfür’ ettikleri olaylarına sık rastlıyoruz.

Kendini bilmez araç sürücülerinin yol kenarındaki engelli yoluna parketmeleri ile kaldırımdan yolu karşıya geçmek istenildiği sırada karşısında parketmiş aracın sürücüsüne ‘küfür’ etme olayları da sık gördüklerimiz arasında yer alıyor.

Şimdi gelelim son günlerde insanların en çok ‘küfür’ ettikleri olayların neler olduğuna. Sakin ve sabırlı kişiler bile öyle bir ortam oluyor ki, ağızlarını birden bozarak akıllarına geldiği şekilde küfürlü sözcükler kullanabilir hale geldiler.

Aslına insanların bu küfürlü konuşmaları kendi iradelerine hakim olamama olayından değil, yaşadıkları, daha doğrusu yaşatılan olumsuz olaylar karşısında oluştuğu bir gerçek.

Son günlerde insanların sabırlarının taşması veya sinirlerine hakim olamayacak küfür ettikleri olayın birincisi “Elektrik kesintileri”

Haber verilerek, “Bakım-onarım” isimleri ile 8 saate kadar varan süre ile yapılan ve günlük olarak yapılan kesintiler sonunda vatandaş strese giriyor ve işleri engelleniyor.

Bu kesintilerin, saatlerinin uzaması ile de vatandaş çileden çıkmaya başlıyor. Ani kesintileri de buna eklediğimizde, bir de arıza servisinin arandığında ‘ulaşılamama veya farklı yanıtların alınması’ işte vatandaşı burada strese girdirerek “basıyor küfürü!..”

Bir diğer olayı öğrendiğimde, yine hizmet sektöründeki aksamalar olarak görmekteyim. İnternet bağlantılarında yaşanan kesintiler ve aksamalar da insanları çileden çıkarmaya başladı.

İnternet hızının artırılması olayı ile birlikte başladığı belirtilen sorunların aylardır devam etmesi insanları çileden çıkarmaya başladı.

İnternetten yararlanıp iş yapmak isteyenler, öylesine bir noktada internet kesintisi yaşıyorlar ki, tüm yaptığı işler bir anda donuyor ve işlem yapamaz hale geliyor.

İnternetteki işlem yapılması sırasındaki ‘donma’ olayı veya bir anda hizmet dışı kalması olayı ile ilgili yetkililerin aranmasının da bir yarar getirmemesi, hatta yetkililerin “adres sormaları, koordinatlarda uyumsuzluk…” gibi gerekçeler göstermeleri, bazı anlarda da hatlardaki yoğunluk olayına sığınmaları da insanları çileden çıkarıyor ve kendine hakim olamayınca ‘küfür’ etmeye başlıyorlar.

Son zamanlarda insanlar en çok elektrik kesintileri ile internetlerin sağlıklı çalışamaması nedeniyle strese giriyor ve kendilerini ‘küfür’ ederek sakinleştirmeye çalışıyorlar.

Günlük yaşantımızda öylesine olumsuzlar yaşıyoruz ki, stresle yaşamaktan insanların başına gelmeyen hastalık kalmaz hale geldik mi, getirildik mi!?  Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar