25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5027
EURO34.983
ALTIN2436.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Son cumartesi

Bir yıl mı geçti yaşantımızdan, 365 gün 6 saati gerilerde bırakmaya ne kaldı şunun şurasında.


Bugün 2012 yılının son Cumartesi günün yaşamaya çalışıyoruz. Çalışıyoruz diyorum, çünkü bu günü göremeyenler veya bugün görüp, yaşayıp ta akşam göremeyenlerde olabilir diye düşünüyorum.


Yaşam; koskoca bir ömür, hareketli günlerin yaşandığı günler, aylar ve yıllar. Ölüm ise bir anlık; hangi gün, saat ve zamanda bu dünyaya veda edeceğimizi bilemeyiz. Günün ve saatin geldiği anda, nerede ve hangi şekilde yaşamın sona ereceğini bilemeyiz.


Yılın son cumartesi gününde yine sizlerleyim. Haftaya yeni bir yıl, yeni yılın ilk cumartesi gününde sizlerle birlikte olabilmenin umudu ile yaşayacağım. Herkes aynı duyguları taşıyacak, herkes yarını görebilmek için akşam yastığa başına koyup uyurken, sabahleyin sağlıklı şekilde uyanmayı düşünecek. Uykularında rüyalar görenler, sabaha uyandıklarında belki yaşadıkları olayların bir kısmını anımsayamayacaklar, çevresindeki insanlara rüyalarını anlatmak istediklerinde unuttuklarına üzülecekler. Ama hangi koşullarda olursa olsun, akşam yastığa başını koyup uykuya dalanlar, sabahleyin sağlıklı şekilden yataklarından uyandıklarına sevinecekler.


Yeni yıl, yeni bir haftanın ikinci gününde karşılayacak canlı ve cansız tüm varlıkları. Canlıların ‘en akıllısı’ olarak tanımlanan insanlar yeni bir yıla merhaba derken, geride kalan eski yılda yaşadıklarını ve çevresine yaşattıklarını sorgulayan kaç insan olacaktır.


2012 yılını geride bırakırken, 2013 yılını karşılama hazırlıkları yaparken, canlıların ‘en akıllısı’ olarak tanımladığımız insanlar, geride kalan yıl içerisinde çevresinde ne kadar güzel olayı yaşadı ve yaşattı, ne kadar çirkinlik olaylarının içinde payının olduğunu sorgulayabilenler olacak mı?


Bir insan, korkudan veya ödül almak için bazı olayları yaşayıp, yaşatma gibi eylem içinde olmamalı bence. Sonunda güzellik bekleme hevesi ile yapılan hareketlerin ardından beklemediğiniz sonuçları görebilirsiniz. İyilik ve güzelliği yaşayıp, yaşatmayı insanlık göreviniz olarak görmelisiniz. Yani, dilenciye para verirken, öteki dünyada Cennet’e gitme düşüncesiyle vermemelisiniz. İnançlarınızın gerektirdiği ibadetleri yaparken, üzerinize ‘farz olduğu’ için yapmalısınız. Eğer öteki dünyada ‘cennete girme hayali’ ile ibadet yapıyorsanız kendinizi ve çevrenizdeki insanları aldatmış konumuna gelirsiniz. Ben böyle düşünüyorum, sizler nasıl yorumlarsanız yorumlayın.


Yaptığınız iyilikleri, elinizden geldiği hareketler olarak değerlendirmelisiniz. Yapamayacağınız işleri ise açık olarak belirtip kimseye ümit vermemelisiniz. Yapamayacağınız işleri yapma sözü verdiğinizde, ardından sözünüzde duramama gibi bir olayı yaşadığınızda karşınızdaki kişinin gözünde ne konuma düşeceğinizi unutmamalısınız.


Yılın son cumartesini de bugün gerilerde bırakıyoruz, yarın Pazar, ardından yeni bir haftasın başlangıcı ve akşamı 2013 yılını karşılama umudu ile yatağa başınızı koyup uykuya dalmanız. Ne kadar çok uykudan sözettim, bazı insanların yaşarken uyudukları aklımdan bir türlü çıkmadığı için olsa gerek. Saygılarımla…

 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar