28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3177
EURO35.1247
ALTIN2293.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Size Veda ediyorum!

   Başlığı okur okumaz, bazılarının sevinçten gözlerinin içinin ışıldadığını görür gibi oldum.

Veda sözcüğü karşısında üzülenlerden çok, sevinenlerin olabileceğini düşünüyorum. Bana sorarsanız; hem üzülüyor, hem de seviniyorum…

Bu veda edişi duyduğumda Ekim ayına sordum; gelecek yılki gelişinde bir hastalıktan bir aylık süre boyunca bu kadar can almayacaksan uğurlar olsun!

Ekim’in gidişine üzüntüme gelince; gelecek yıl ayın 29’unda Cumhuriyet bayramı’nın 98. Yıldönümünü, bu yılkinden daha görkemli kutlayıp kutlayamayacağımız yönünde.

2020 yılının Ekim ayı takvim yapraklarında bizlere veda ederken, acısı ve tatlısı ile uğurlar olsun demekten başka sözümüz olamaz!

Veda etmek, her zaman canlı varlıklarda duygusal anlar yaşanmasına neden olur. İçgüdüleri ile hareket eden hayvanlar bile kendilerine sevgi ile yaklaşan insanlara alışıp, okşandıkları güzellikleri unutamadıkları için, hareketleri de insanların aklında unutulmaz anılar bırakır.

İnsanların birbirlerine veda etmesi veya hayatını kaybederek toprağa gidişindeki vedalaşma daha farklı duyguları yaşatır sevdikleri arasında.

İnsanın akıllı varlık olduğunu düşündüğümüzde, başka insanların vedalaşmasına sevinmek veya onların yeryüzündeki varlıklarından rahatsız olduklarını belirtmek gibi bir düşünce, insanlık erdeminden nasibini almamışların duygularında yattığını düşünürüm.

Bir kişi benimle aynı düşünmeyebilir, ama o kişinin benim görüşlerime saygı gösterdiği sürece ona saygı göstermek insanlık erdemidir. Benim görüşlerime saygı göstermiyor diye onun yeryüzünden yok olmasını istemek yerine, onun da yaşama hakkının olduğunu düşünerek yaşamayı sürdürmeyi tercih ederim.

Yönetici iseniz, tepkilerin yapılabileceğine hazırlıklı olmanız önemlidir. Her zaman kendinizin haklı olacağını, her hareketinin doğru olduğunu iddia etmek ve savunmak demokrasiye de insan haklarına da aykırı bir eylemdir.

Son günlerde gündem değiştirilmesinde önemli rol alanları izliyoruz. Covid-19 virüsü nedeniyle ülkemizdeki ölenlerin sayısı dün itibarı ile 10 bin 99 kişiye ulaştı. 11 Mart 2020 tarihinden 30 Ekim tarihine kadar olan can kayıplarımız bizleri kaygılı düşüncelere doğru yönlendirmelidir.

Vatandaşımız içinde yaşadığı zor koşullarda evine ekmek götürme mücadelesi veriyor. Devletin en tepesindeki yöneticiyi, yani Devlet Başkanı’na yaklaştığı sırada; “Evimize ekmek götüremiyoruz!” sıkıntısını dile getirmek istiyor.

Bundan sonrasında; “Abartıyorsun!” gibi sözler kullanılması yerine daha cana yakın sözler kullanılabilirdi!

Birileri çıkıyor; “Askıda ekmek!” sözleriyle gündem oluşturuyor. Ekmekleri fırınların vitrininde askıya koymak yerine, insanların ekmek alabileceği iş alanları açarak, alın terleri ile ekmek almalarının sağlanması daha önemlidir.

Bu arada, yazıma tepki gösterenlere sözüm olacak; Bin 600 Tl emekli maaşı alan, eşi çalışmayan ve iki çocuklu bir ailenin BİR aylık harcamalarını hesap eder misiniz!? Ev kirasını eklemek veya eklememek size kalmış!

Milletin vekili 22 bin 200 Tl maaş alırken, Bin 600 Tl emekli maaşı alan millet arasındaki farklılığın yaşandığı toplumda; terör ve tepkilerin önü alınabilir, barış içerisinde yaşanabilinir mi!?

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar