19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5866
EURO34.8097
ALTIN2512.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Siyasette samimiyet

Siyaset uzun soluklu bir mücadele ve sabır ister. Siyasetçi  bu özellikleri kendisinde taşırken, samimi olma özelliğini de yitirmemeli.


Siyasetçi bir dönem için değil, sürekli seçilecek gibi çalıştığı ve halkın arasında olduğu zaman kazanır. Ak Parti Osmaniye Milletvekili Durdu Mehmet Kastal, kadirli ilçemizden bir eğitimci. Ak Parti’den Osmaniye Milletvekili olarak üçüncü dönem TBMM’de bulunuyor. Bağırarak konuşması, gömleğinin üst düğmelerinin açıklığı, dobra dobra konuşmaları ve hareketli halleri halk arasında dikkat çeker. Önümüzdeki dönem yeniden Aday olamayacağını bile bile Milletvekili Kastal Osmaniye ziyaretlerinde  çevresindeki kurum ve kuruluşlara ziyarette bulunmaktan geri kalmaz.


Önceki gün Osmaniye’deki gazeteciler cemiyetlerine ziyarette bulundu. Kendisinden büyük olana da, küçük olana da abi diye hitap eden Milletvekili Kastal, iktidarının Osmaniye için yaptıkları hizmetler ile yapacakları hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi. Halk için çalıştıklarını, asıl Halkçı Parti’nin Ak Parti olduğunu söylemesi dikkat çekici sözlerdi. Kastal koridordan gelirken bizim arkadaşlar gömleklerinin açık olan düğmelerini iliklemeye başlıyorlardı. Kastal’ın bağrının açık olduğunu, bizimde gömleğimizin üst düğmemizi iliklemememizi arkadaşlara söyledim. Kastal içeriye girdi, gerçekten de bağrı açıktı, arkadaşlar az önceki sözlerimi anımsayıp bana bakarak güldüler.


Kastal’ın ziyareti sırasında bir meslektaşım SGK Osmaniye İl Müdürü Mehmet Korkmaz’ın bir Osmaniyeli olarak başka ile atanması konusundaki soruya; “45 yerde SGK Müdürü değişecekti. Bu kadar sayının arasında şimdi kalkıpta Osmaniye’nin müdürü kalsın demem doğru olur mu?”diye samimi bir söz söyledi. Kastal konuşmasına devam etti,  İl müdürlüğünde çalışan, Memur-Sen Osmaniye Şube Başkanı Mücahit Çelik’in birkaç aylığına Afyon iline Müdür yardımcısı olarak atamasının yapılacağını, ardından da Osmaniye il Müdür yardımcısı olarak atamasının yapılacağından sözetti.


Her zamanki gibi yine el kol hareketleri ve sinirli konuşmaları ile dikkat çeken Kastal’a bir meslektaşım, kendisine neden ‘deli Mehmet’denildiğini sorması üzerine Kastal; “Atın iyisine Doru, insanın iyisine de Deli derlermiş!’ diye yanıtladı.


Telefonla kendisini arayan hemşehrilerini anlatırken önemli konular da ortaya çıkıyordu. “Vatandaş gecenin saat: 23.00’de beni arıyor, Vekilim trafik polisi bana ceza yazacak, memur beyi veriyorum, bana yardımcı olun! Adam o saatte sarhoş, ben bir milletvekili olarak o adamı bırak ceza yazma demem doğru bir davranış olur mu Allah aşkına! Beni arayan makamımı arar, ama Osmaniye’nin bir sorunu için aramalı. Çocuğun puanı eksikmiş, bunu şu okula siz isterseniz kaydettirebilirmişiz diye aramamalı. Bir okula kayıt için belirlenen puan varsa, sizin çocuğunuzda o puanı alamamışsa benden bunu istemeyin!”


Kastal’ın konuşmaları arasında bir sözcük vardı ki, Osmaniye’de tartışılan ve konuşulan dedi-kodulara yanıt verir türdendi. Kastal’ın Osmaniye milletvekiliyim demediğini, Kadirli Milletvekilim dediği yolundaki sözlere yanıt türünden bir söz: “Ben Osmaniye Milletvikiliyim, Osmaniye’nin sorunlarını Meclis’e taşımak, bakanlık düzeyinde çözümlemekle görevliyim. Belediye başkanlarımızın partilerine bakmam, yeter ki hizmet üretmeye çalışsınlar, yardımcı olurum.” Bu kendiliğinden yapılan konuşma ile Kastal partisi içindeki dedi-koduculara da yanıt vermiş oluyordu. Her Milletvekilimiz Kastal gibi dobra dobra olsa, saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar