08 Mayıs, 2024, Çarşamba
DOLAR32.2639
EURO34.7026
ALTIN2402.1
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Siyasette samimiyet

Siyasetle uğraşan kişilerde öncelikle samimiyet arandığını daha önceki yazılarımda vurgulamıştım.


Siyasetin içinde etkin olanlar, yönetici kadroda bulunanların halkın arasında dolaşırken çok dikkatli ve titiz olmaları gerektiğini de önem taşımaktadır.


Siyasi partilerin genel kurul toplantıları sonunda yeni göreve gelen başkan ve yönetim kurulu üyeleri ziyaretlere başlarlar. Çoğunlukla gazeteciler Cemiyetleri ziyaret edilir. Ardından kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarına ziyaretler yapılır. Bu ziyaretlerle hem siyasi parti yöneticileri kendilerini tanıtmış olduğu gibi, ziyaret haberlerinin de basın yolu ile kamuoyu ile paylaşılması sağlanır.


Partilerini kamuoyunda etkin olarak duyurmak isteyen siyasetçiler bu yöntemi iyi değerlendirirler. Bunun dışında bazı siyasi partilerin gençlik veya kadın kolları çeşitli etkinlikler yaparak yine kamuoyunda kendilerinin çalışmalarını paylaşmış olurlar.

Halkın izleniminde hareketli ve etkin olan siyasi partiler seçim sürecine girildiğinde her zaman bir adım önde olmuştur. İnsanlarla görüşürken, konuşurken ve oy isteğinde bulunurken daha önceleri basından tanınmaları nedeniyle rahat olma olanağına sahip durumdadırlar.


Osmaniye’de siyasi partilerin yönetim kadrosu, gençlik ve kadın kollarının neler yaptığını basın yoluyla insanlar takip ediyor. Ziyaretleri izliyor, ardından iadeyi ziyaretlerle yeniden haber konusu oluyor.


Kamuoyu bunları izlerken, seçim süreçlerine girildiğinde de kendilerini halka tanıtmakta zorlanan partilerin yöneticileri ve adayları başarı gösteremediklerinde kimseye kırılıp, suçlu aramamalıdır.


Osmaniye’de siyasi partilerin Merkez ilçe ve İl Genel kurulları gerçekleşti, yeni yönetimler oluşturuldu. İzliyoruz, gazeteciler cemiyetleri, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve Valilik makamı ziyaretlerini basından kamuoyu izliyor.


Bazı siyasi partilerin gençlik kuruluşları değişik yöntemlerle etkinlik gerçekleştirip basında yeralıyor. Henüz seçim sürecine girilmedi, ancak önümüzdeki yılın ilk aylarından başlamak üzere yerel seçimlerle ilgili  çalışmalar yoğunluk kazanacaktır. Yerel iktidarı ele geçirmek isteyen siyasi partilerin aday ve yöneticileri bunu  önceden iyi tahlil edemiyorlarsa, seçimlerin sonucunda da yenilgiyi şimdiden kabullenmiş anlamına gelir.


Gündemi iyi takip etmekte siyasi parti yöneticileri için önem taşımaktadır. Mevcut yerel iktidarın yaptığı çalışmalardaki eksik ve aksaklıklar eleştiri konusu yapılmıyorsa hizmetlerden hoşnut olunduğu sanılır. İktidarın iç ve dış politikasındaki uygulamaları, ekonomik ve sosyal yaşamın durumu ve gündemdeki gelişmelerle ilgili basın yolu ile kamuoyuna açıklamalar yapılmıyorsa, muhalefette olan siyasi partinin yöneticileri ülkede her şeyin güllük gülistanlık gittiği yönünde izlenim verirler.


Bu arada, mevcut iktidarın gündemindeki uygulamalarla ilgili  görüş belirtip yorum yapan siyasi partiler ve yöneticileri de yerinde konuşmalar yapabiliyorsa kamuoyu gözünde prim kazanırlar.


İktidar halk için en güzel ve sağlıklı şekilde çalışmak, muhalefet ise eksik ve aksaklıkları gördüğünde eleştirmek ve uyarmak zorundadır. Bunların yaşanmadığı siyasal yaşamın içinde bulunanlar siyaset yerine, günü kurtarmak için yaşıyor anlamına gelir. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar