25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.4835
EURO34.982
ALTIN2435.8
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Siyasette rahat olabilmek

Osmaniye eski Belediye başkanlarından Av. Mehmet Gürbüz, dünkü basın toplantısı ile önümüzdeki yerel seçimlerde Ak parti’den belediye başkan Aday adayı olduğunu açıkladı.


Toplantı başlamadan önce sinevizyon gösterisindeki görüntüler ve seslendirme ile bu güne kadar farklı bir anlayışla seçimlere katılan aday adayı olduğunu ortaya koydu.


Teknolojiye ve insanlara hitap etmenin çağa göre uyumunu sağlayan bir anlayıştı bu.


Gürbüz, konuşmasına başladığında rahat ve sakindi. Bu da gerek Avukatlığının, gerek gazetede köşe yazarlığının, gerekse eski bir belediye başkanlık görevini yapmış olmakla birlikte olduğu gibi görünmenin farklılığıydı.


Aday adaylarının toplantıların gittiğimizde öncelikle basın mensuplarına hitap şekline bakıyoruz konuşanların. Klişeleşmiş sözcükler, “güzide basın mensupları” sözcüğünden kanıksadık artık. Bazı siyasetçilerde bu sözcüğün açılımını belki de bilmeyenler bile vardır.


Gürbüz, konuşmasına başlarken klişeleşmiş sözcükleri de kullanmadı, rahat ve kendinden emin olarak konuşurken, eşit ve adil olmaktan sözetti.


Konuşmaların bitimindeki bir anımsatma yine Gürbüz farkını ortaya koyuyordu. Ak parti il, merkez ilçe, gençlik ve kadın kolları başkanları da toplantıya katılmışlardı.


Partinin bu yöneticilerinin sadece toplantıya davetli oldukları için geldiklerini anımsatan Gürbüz, “Partimizin bu yöneticilerinin aramızda olması farklı anlaşılmasın. Yanımızda bulunmakta bizi destekliyor anlamı çıkarılmasın”tümcesi çok önemliydi.


Diğer aday adayları tarafından herhangi bir yorumlamaya olasılık vermemek için Gürbüz’ün bu tümceleri kullanması “Cin Memmet” siyasetinin bir farklılığıydı.


Bugünlerden sonra diğer Aday adayları de çeşitli toplantılar yaparak gazetelerde boy boy fotoğrafları ile kamuoyu ile tanışma yarışına gireceklerdir.


Yerelde iktidar olan MHP, şimdi rahat gibi görünerek hareketli çalışma temposuna başlamasa bile, 2014 yılının ilk günlerinde siyasi kazanın içerisinde kendisini gördüğünde fokurdamaya başlayacaktır.


Ak parti yerelde iktidarı ele geçirebilmek için çalışmalarına çok yönlü olarak ağırlık verecek, adayını da belirledikten sonra dört bir koldan kazanmak için uğraş verecektir.
Yarışın bir diğer ortağı CHP ise adayını daha önceden belirlemiş olmasının şansını ne ölçüde değerlendirip değerlendiremediği parti yöneticileri kamuoyu içerisinde yapacakları araştırmalarla kendilerine sorgulamasının gerektiğini düşünüyorum.


Birinin elinde genel, diğerinin elinde yerel iktidar bulunurken, CHP’nin her iki iktidar partisinden de daha çok çalışması zorunlu duruma geliyor.


Biz Osmaniye’miz adına düşünüyor, yazıyor ve önerilerimizi getiriyoruz. İktidara gelmek için değil. İktidarda sağlıklı görev yapabilmek için aday olunmalı, aday gösterilmeli. İktidarda olupta iktidarsızlık yaşanıyorsa, yeniden iktidar istemek için halkın karşısına boynu bükük değil, boynu dik çıkabilmek önemli.


İktidar olabilmek için bol para harcanabilir, bol sözler verilebilir. Ancak verilen sözler 5. yıla doğru yaklaşıldığında içi boş bir kovan gibi olduğu anlaşılırsa, halkın nerede, ne zaman ne yapacağının belli olmayacağını da unutmamak gerekir. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar