26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.451
EURO34.7779
ALTIN2443.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Siyasette ‘ortak’ tavır!

Siyasi görüşlerin farklılıkları bazı anlar gelir ki, birlikte hareket etme, ortak tavırlarda birleşmeyi gerektirir.

Siyasi görüş ayrılıklarında birlikte hareket edilmesi noktasında, çoğu kez bazı ‘çıkarlar’ göz önüne alınır. İnsanların en çok sevindiği ortak tavırların ise, canlı, cansız varlıkları, özcesi doğayı ve dünyanın sağlıklı geleceği için birlikte hareket edilmesidir.

Rize’nin Hemşin ilçesinde 4 siyasi partinin ortak tavır almalarını siyasetçilerimize örnek bir hareket olarak yansımasını bekliyorum.

Hemşin ilçesinde ne olmuş? Ak Parti, CHP, MHP ve İyi partililer doğa için ortak hareket etmişler.  Hemşin ilçesinde yapımı tamamlanan Hidroelektrik santralı (HES) projesine 4 siyasi parti karşı çıkıyor.

Bu siyasi partilere ayrıca 12 Muhtar da destek veriyor.

Belediye Meclis üyeleri ile Muhtarların imzasını taşıyan bildiride; “Devletimizin sağlayacağı ufacık faydanın karşısında yöremize vereceği çok büyük zararlar ve geri dönülmez tahribatlar nedeniyle bu HES projesinin derelerimizden, Hemşin’imizden uzak olmasını istemekteyiz”diniliyor.

Bu konudaki mücadele de kararlılık tavırlarına dikkat çekiyorlar.

Bu olayı öğrendiğimde, Karaçay vadisi üzerindeki taş ocağı işletmesine karşı bir grup sivil toplum kuruluşunun başlattığı tepkiyi anımsadım.

Karaçay vadisi üzerinde yaklaşık bir buçuk yıl öncesinde taş ocağı işletmesine yol açmak üzere çam ağaçları kesilerek yol açma çalışmaları vardı.

Bir grup doğasever Karaçay vadisine giderek basın açıklaması yapmış, tepkilerini dile getirmişti. O günlerde siyasi partiler arasında ortak tavır görememiştim. 

Daha sonraki günlerde tavırlar yumuşadı, tepkiler eriyip gitti. Yol çalışması yapmakta olan firma çalışmayı durdurdu, ancak şu anda aynı bölgede bir taşocağının çalıştırıldığı görülmektedir. 

Zorkun yaylası ile Cebel arasındaki yörede taş ocağı işletmesi çalışırken, ormanlık alanın görünümü Zorkun yaylası Çocuk şenliği tepesinden rahatlıkla görebiliyoruz.

Doğanın katledilmesine, canlıların sağlıklı yaşamasına engel olunmasına karşı ortak tavırlar alınmadığı zaman gelecekte çok geç kalınabileceğini aklımıza getirmek zorundayız.

Şu anda Kıbrıs şehidi Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu parkı içerisinde çam ağaçları kesiliyor, düzenlemeler yapılıyor. Bu alanın Devlet Bahçeli Meydanı’na katılacağı ve genişletileceğini öğreniyoruz. Oradaki yaşlı çam ağaçlarının kesilmesinin ardından yerlerine yenilerinin dikilip dikilmeyeceği kamuoyu tarafından merak ediliyor.

Parkın yeni hali belki eskisinden daha iyi ve kullanılabilir olacaktır. Bu konudaki çalışmalar tamamlanmadan yorum getirmek istemiyorum. Ancak, vatandaşımızın merak ettiği, ağaçların kesilmesinin ardından yeniden o alanın yeşillendirilip, yeni fidanların dikilmesindeki görünüm konuşuluyor.

Bu arada doğa severler, çevreciler bu ağaçların kesilmesi ve parkın geleceği ile ilgili açıklamalar da yapmıyorlar!

Siyasi görüşleriniz farklı olabilir ama, dünyamız, doğamız, çevremiz ve çocuklarımızın geleceği için sağlıklı yaşamdan yana ortak tavır koymak zorunda olduğumuzu sorunlar ortaya çıkmadan bilmemiz gerekiyor. Saygılarımla…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar