19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5557
EURO34.7639
ALTIN2497.0
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Siyaset ısınıyor

Yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikte Aday adayları isimlerini ortaya koymaya başlaması ile birlikte, bizler de gündeme ilişkin değerlendirmelerimizi kamuoyu ile paylaşmaya çalışacağız.


Siyasi partilerden belediye başkanlığı için aday adayı olduklarını meslektaşlarımızı ziyaret ederek veya bazı sohbetlerinde gündeme taşımak isteyenlerin, hale devlet memuru olduğunu aklımıza getirdiğimizde kamuda siyaset yapmanın belli siyasi görüşlere serbest olup olmadığını düşünmeye başlıyoruz.


Mevcut belediye Başkanı Kadir Kara henüz yeniden aday adayı olduğunu söylemedi ama, son aylarda suskunluğunu, durgunluğunu anlamakta zorlanıyorum.


Başkan Kara’nın son aylardaki tavırları kendisini de, partisini de oy kayıplarına neden olacak eleştirileri gözlemletmeye başladı.


Zorkun Çocuk şenlikleri’nin iptal edilmesi olayı Başkan Kara için eksi puan oluşturdu. Daha öncede yazdığım gibi, Şenlikleri iptal etmek yerine, Halk konserini iptal edebilir, diğer etkinlikleri ise yapabilirdi.


Başkan Kara’nın karşısındaki muhalif partilerin adayları şimdi Çocuk Şenliklerinin iptal edilmesini eleştirirken kendilerine de pay çıkarmaya kalkıyorlar.


Ak partili Belediye Başkanı Davut Çuhadar’ın geçtiğimiz dönemdeki Belediye başkanlığında bile Zorkun yaylası Çocuk Şenlikleri iptal edilirken, o zaman suskun olan Ak Partililer, bugün MHP’li Başkan Kadir Kara’yı Çocuk şenliklerini iptal etti diye eleştirebiliyorlar.


Bu kozu ise Kadir Kara’nın bunlara verdiğini artı parantez olarak belirtmek isterim.


Ak parti aday adaylarının bazıları esnaf ziyaretleri ve yayla sakinlerini ziyaret ederek kendilerini ortaya koyarken, bazıları da ilk kez yerel radyo 80’de aday adaylıklarını açıkladılar.


Şu anda 20 ye yakın ismin geçtiği Ak parti belediye Başkan aday adayları arasından kimin aday gösterileceği konusu ise ayrıca tartışılıyor.


Eski Belediye Başkanlarından Av. Mehmet Gürbüz’ün ismi ön plana çıkarken, eski Başkanlardan Davut Çuhadar’ın Ak Parti’den aday adayı olmak yerine Bağımsız Aday olacağı kamuoyunda konuşulmaya başlandı.


Ömer Yağmur, Alim Koca, Ali Binboğa, Mustafa Şen, Fazıl Nacar gibi isimleri kamuoyu kendi arasında konuşup koltuğu kaldırıp kaldıramayacağı tartışılıyor.


Tüm bunların dışında bir isimden daha sözediliyor. Ak parti İl Gençlik kolları Başkanı İsmail Kaya’nın bir kenara atılmaması ve bu konuda Başbakan Erdoğan’a yakınlığının da unutulmaması konuşuluyor.


Ak parti Osmaniye Belediye Başkan Aday adayları arasında, şu anda isimlerini tanıtmak isteyenlerin arasından değil de hiç beklenmedik bir ismi Başbakan Erdoğan’ın aday gösterebileceği de yine siyasi kulislerde konuşuluyor.


Osmaniye’miz için hayırlısı diyelim, kentimizin geleceği için çalışabilen, cesaretli, iş yapabilen ve gittikten sonra arkasından olumsuz tepki almayan birini koltukta görebilmek ümidi ile saygılar…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar