27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Siyaset ısınıyor

Havalar sıcak, Temmuz ayını da gerilerde bırakıp Ağustos’a doğru günler ilerlerken nihayet Osmaniye siyasetinde de kıpırdanmalar görülmeye başlandı.


2014 yerel seçimlerinde Belediye başkanlığı için aday adayı olarak isimler sadece tahminlerle veya aday adaylarının kendi dilinden değil de dolaylı yollarda tanımlamalarla kamuoyu ile paylaşılıyordu.


Osmaniye’de sadece CHP’nin adayı olarak Mimar Haydar Aktürk, dört yıldır kamuoyunda bilinirken, mevcut belediye Başkanı Kadir Kara’nın da aday olma olasılığının yüksek olduğu yönde konuşmalar bulunuyordu.


Tüm bu öngörüler ve tahminlere karşın kendi ağzından direk olarak aday adayıyım diye ikinci isim nihayet Pazar günü ortaya çıktı.


Ak Parti eski il başkanlarından Ömer Yağmur Zorkun yaylasında esnaf ziyaretinde bulunmuş. Yayla sakinleriyle görüşüp sohbet etmiş. Etmiş diyorum çünkü Ak Parti Ömer Yağmur beraberinde bazı gazetecilerle gittiğini sonradan öğrendim. Meslektaşlarımdan dinlediğime göre Yağmur Aday adayı olduğunu Zorkun yaylasının serin havasından Osmaniye’ye göndermiş.


Ak Parti’nin aday adaylarının 20 dolayında olduğunu duyuyoruz, ancak ilk olarak ortaya çıkıp aday adayı olduğunu söyleyen Yağmur’u cesaretinden dolayı kutluyor, başarılar diliyorum.


Önümüzdeki günlerde siyaset daha da ısınmaya başlayacak. Osmaniye’nin İl olduğunu göz önüne getirdiğimizde geç kalınmış bir siyasi çalışma gözlüyorum.


Komşumuz konumundaki Ceyhan ilçesinde aday adayları siyasi amaçlı araç giydirmişler, cadde ve sakaklarda dolaşıyorlar. Ceyhan’ın ilçesini bir kenara bırakın beldelerde bile Belediye başkan aday adayı olanlar fotoğrafları giydirilmiş araçlarla kendilerini tanıtmaya başlayalı günler oldu.


Osmaniye’de böyle bir hareketlilik henüz başlamadı. Osmaniye’de böylesine hareketlilik başlamadı derken, akla gelen sorulardan biri de, mevcut Belediye Başkanı Kadir Kara’dan halkın memnun olduğu yönünde. Mevcut Başkan yönetiminde başarılı ise seçimi kazanamayacağını düşünen partiler ve aday adayları kendilerini ortaya koymaktan çekinirler. Ancak mevcut yönetimin başarısız olduğu bilinir ve görülürse aday adayı bolluğu yaşanırmış.


Osmaniye’de önümüzdeki yerel seçimler Ak parti adayına bağlı olarak yarışın sonucu tahmin edileceğe benziyor. Ak Parti’nin vitrine koyacağı isim çok önem taşıyor. Mevcut başkan Kadir Kara’yı partisi yeniden aday gösterir mi göstermez mi onu da süreç içerisinde göreceğiz.


Son günlerde bu konuda da Kara’nın aday gösterilme şansının düştüğü yönünde olsa da Bahçeli’nin kararı merakla bekleniyor.


Osmaniye’yi en az 40-50 yıl ileriye taşıyabilecek yetenekte bir Belediye Başkanı’na gereksinim duyuyoruz. Böylesi yetenekte bir adayı hangi parti çıkarabilir veya çıkarılsa da kazanabilir bunu da hesap etmek gerekiyor.


Yeniden Ceyhan ilçesinden sözetmem gerekirse, mevcut Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü 3 dönemdir koltuğunu kaptırmıyor.  Bu da yetmedi 2014 seçimlerinde Adana Büyükşehir Belediyesine aday olarak çalışmalarını sürdürüyor. Üç dönemdir koltuğunu kaptırmayan MHP’li başkana karşı şu anda Ak parti atak çalışma yaparak aday adayı bolluğu yaşadığı gibi, seçimlerde de başarılı olmayı hedefliyorlar.


İl Osmaniye’de ise Ak parti sessizden mi ilerliyor, yoksa aday adayları ortaya çıkabilmek için cesaretlerini mi ölçüyorlar. Ömer yağmur açılışı yaptı, gerisi gelecektir. Hayırlısı diyorum. saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar