24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5725
EURO34.8689
ALTIN2434.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Sistem yok!

Dün bazı kurumlarda perişan olan vatandaşların sıkıntılarını dinledim. Teknolojinin kullanılması ile rahatladığını sandığımız yaşantımızda bazı anlar oluyor ki, insanlar çileden çıkabiliyor.


Dün öğleden sonra TEDAŞ’a fatura borcunu ödemeye gelen insanlar ‘sistem yok’ gerekçesi ile bekletildiler. Faturalarını ödemek isteyen insanların bazıları ödeme yapamadan geri dönmek zorunda kaldılar.


Sistemdeki hataları vatandaşa yüklemek yanlış bir uygulama olsa gerek. TEDAŞ’ın faturalarını gününde ödemediğiniz zaman faiziyle ödediğimiz gibi, kesilmesi için yapılan uyarının ardından 5 gün geçmesi ile kesme bağlama ücretini de düşündüğümüzde bu kurum kendi bildiği gibi hizmet veriyor. Ama vatandaşa geldiğinde ağır aksak hizmet vermekten de kendini kurtarmaya çalışmıyor gibi…


Sadece TEDAŞ’ta yaşanmadı dünkü ‘sistem yok’ sözleri. Bankalarda da aynı şekilde sıra alıp kuyrukta bekleyenler perişan oldular. Bankalarda işlem yapmak isteyenler sistemin olmadığını anladıklarında ödeme yapamadılar, para alamadılar.


Bu günlerde Osmaniye’deki bazı bankaların para çekme makineleri yani bankamatiklerinde de sıkıntılar yaşanıyor.


Kıbrıs Şehide Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı (Osmaniye belediyesinin levhasını kaldırıp 4 yıldır yerine yenisi asmadığı parkımız) bu parkımızın girişlerindeki bölmelerde 6 ayrı bankanın paramatikleri bulunuyor. Bazı bankaların makineleri hizmet vermiyor, arızalanıyor. Bazı anlarda para yatıramıyorsun, bazı anlarda para çekemiyorsun, bazı anlarda da makineden hiçbir işlem yapamıyorsun.


Bankaların bazılarının hizmet binası girişlerindeki makinelerin bile çalışmadığına tanık oluyoruz. Vatandaşın ihtiyacı var, hesabından para çekmek istiyor ama üç makineden ikisinin, bazı anlarda üçünün de çalışmadığına tanık olabiliyoruz. Vatandaş taksitini yatıracak veya bir hesaba para aktaracak makine işlem görmüyor.
Mesai bitiminde ise bu yaşananlar vay vatandaşın haline.


Dünkü bankalarda ve TEDAŞ’ta ‘sistem yok’ diyerek vatandaşın perişanlığından o kurumların müdürlerinin vijdanlarının rahat olup olmadığını merak ediyorum.
Şimdi diyecekler ki, ne olmuş bir iki saatliğine sistemde arıza olmuşsa. Doğrudur, kul yapımıdır arıza olabilir. İnsan da ölüyor durduğu yerde. Bizim konumuz o değil. Vatandaşın zamanında ödeme yapmaması halinde sizler neden faizi ile aldığınızı sormak istiyorum.


Bazı günlerde 8 saatlik elektrik kesintisi uygulanıyor. Bu demektir ki bir mesai günü vatandaş elektrikli hizmetlerden yoksun bırakılıyor. Vatandaş bir gün elektriğini geç ödemiş olsa bunun faizini almama gibi bir durum olmuyor.


Bankalarda da aynı durum yaşanıyor. Kartlardan alınan yıllık kullanım bedeli, makine çıktısından alınan bedel ve buna benzer bir çok kalemdeki ödeme şekilleri vatandaşı çileden çıkarmaya yetiyor.


İnsanlar neden stresli, sinirli insanlar, kavgacı insanlar çoğaldı. Cinayetlerin şekillerini bile tarif edemez hale geldiğimiz anımsadığımızda, teknolojinin güzelliklerini kendi çıkarlarına yontan bazı kurumların neden olabileceğini, bu kurumların doğru ve hakkaniyetli çalışabilmeleri için yaptırımların ciddi ölçüde uygulanmasının gerektiğini belirtmek istiyorum.


Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar