20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Sistem çalışmıyorsa!

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte insanlar işlerini çağa uydurmak suretiyle gerçekleştiriyor. Teknolojiden yararlanmak işleri hızlandırdığı gibi, insan gücü sayısını da azaltmış oluyor.


Teknolojinin getirdiklerinden yararlanmanın güzellikleri ve kolaylıkları yanında bazı anlar oluyor ki, insanlar zor anlar yaşayabiliyor.


Geçtiğimiz günler içerisinde bazı resmi kurumların internet iletişim sistemlerinde meydana gelen sorunların birkaç gün sürmesi nedeniyle zor anlar yaşandığına tanık olduk.


Bankaya giden vatandaş saatlerce kuyrukta bekliyor, sıra fişini aldığı halde sistemden kaynaklanan sorunlar nedeniyle işlemler yapılamıyor. Aktarma işlemlerinde, para yatırma ve çekmede sıkıntılar yaşayan vatandaşlar sızlanıyordu.


Bir vatandaş  sıkıntılarını anlatırken, sistemden kaynaklanan sorunun kendisine yeni bir sorun oluşturduğundan dert yanmaya başladı.


Bir bankadan para çekecekti, alacağı o parayı bir başka bankaya aktarması gerekiyordu. Senet almıştı birinden ve ödemesinin son günüydü. Ancak parayı sistem sorunu nedeniyle çekemeyince, yatıracağı bankaya da gidemiyordu. Ne yapması gerektiğini bana soruyordu. Ne diyebilirdim ki, ancak ödeme yapması gereken bankaya gidip bir yetkili ile görüşmesini, sistemden kaynaklanan sorun olduğunu söylemesini önerebildim.


Bu arada o gün parayı yatırmazsa faiz binebileceğini de düşünen vatandaş, sıkıntılıydı. Para yatırması gereken bankaya yönlendirdim, ama sonucun ne olduğunu bilemiyorum.


Yine geçtiğimiz günlerde bir resmi kurumdan internet üzerinden aktarma yapılması gerekirken, sistemden kaynaklanan sorun nedeniyle işler aksamıştı. Resmi kurumların kendi arasındaki yazışma iletişimlerinde yaşanan bu sıkıntı karşısında internetin çalışma durumundan kaynaklanan sorun vatandaşa anlatılıyordu.


Teknolojinin azizliğine uğrayan vatandaşlar gününde ve anında işlemlerini yaptıramayınca yeni sorunlarla karşılaşabiliyorlardı.


Altyapıyı düzenli ve yerine iyi yerleştirmeden uygulamaya konulan sistemlerde böylesi durumlar olabilir diye önceden düşünmek gerekiyor.


Önümüzdeki yeni eğitim ve öğretim döneminde Osmaniye Merkezdeki iki İlköğretim okulunun birinci sınıfına öğrenci kaydı yapılmayacak. Şehit Yasemin tekin ile Namık Kemal İlköğretim Okulları, İmam Hatip’e dönüştürülmesi ile bu okullarımıza yeni öğrenci kaydı yapılmayacak. Milli Eğitim sistemine göre ilkokula yazılacak olan çocukların kayıtları bulundukları mahalledeki okulların isimlerine çıktığını düşündüğümüzde bu iki okulun bulunduğu mahallede oturan çocuklar bu yıl sistem dışı nasıl kayıt yaptıracaklar? Sanırım İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu iki okulun çevresinde oturan çocuklar için bir çözüm bulmuştur. Bu günlerde kayıtlar yapıldığına göre, Milli Eğitim müdürlüğü’nün bu okulların yerine hangi okullara kayıtların yapılacağı konusunda velileri bilgilendiren bir basın açıklaması yapmasının gerekli olduğunu düşünüyorum. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar