25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5671
EURO34.9595
ALTIN2425.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Sinekler Sivri…

Yaz sıcakları ile birlikte insanların en rahatsız olduğu hayvanların başında sinekler gelir.


Sivri sinekler, kara sinekler, yılan ve akrepler insanların yaz mevsimlerinde korkularını artırır.


Sineklerin sivrileri insanları en çok rahatsız eder, Kara sineklerden insanlar o kadar çekinmezler. Sinek sinektir, sinek büyük değil ama mide bulandırır demişler.


Sineklerin sivri olması, bazı insanların dillerinin sivri olması gibidir, acıtır canlıları.


Yaz mevsimi ile birlikte bazı mahallelerde sinekten şikayetler artış göstermeye başladı. İnsanlar geceleri sineklerin rahatsız etmesinden dolayı uyuyamadıklarını söylüyorlar.


Zorkun yaylasında da bu sene sineklerin insanları rahatsız ettiğini öğrendim. Zorkun yaylası ki, geceleri havaların sıcak olmamasına rağmen sineklerin insanları rahatsız edecek dereceye gelmesi düşündürücü.


Belediyenin ilaçlama hizmetleri akla geliyor. Şimdi sorsak, tüm mahalleler ilaçlanıyor yanıtını alırız. Doğrudur, belki de tüm mahalleler bir aylık süre içerisinde veya birkaç gecede ilaçlanıyordur. Ancak, nedir bu sineklerin sivriliği, nedir bu sineklerin insanları rahatsız etmeleri.


Sinek ilaçlarının kalitesi midir, katkı maddeleri midir, yoksa ucuz ilaç mı kullanılıyor diye aklımıza geliyor.


Osmaniye’yi düşündüğümüzde, eski yıllara göre teknolojinin gelişmesine rağmen, sinekle mücadelede gereken çalışmanın yetersiz olduğunu düşünüyorum. Larva döneminde sıkılmayan ilaçların, ilerleyen süreçte yeterince yararlı olacağını düşünemiyorum.


Süreci iyi değerlendirmek önem taşıyor, ilacın kalitesi, katkı maddelerini de buna eklediğimizde, eski yıllardaki gibi neden olmadığı akla geliyor.


Sinekler rahatsız ediyor, uyutmuyor insanları. Çocukların yanaklarında izler bırakıyor, sabahleyin kaktığımızda vücudumuzdaki sinek ısırmalarını gördüğümüzde ürperiyoruz.


Sinek ilaçları eskilerdeki gibi kaliteli değil mi, ucuzundan mı alınıyor veya kimlerden alınıyor? Diye aklımız karışıyor.


En büyük korkumuzda, birilerinin cebine para girecek diye kalitesiz ilaç alınıp, halkın sağlık sorunlarını da bir kenara koyma gibi bir anlayış varsa, daha çok üzülürüz bu olaya.


Ne diyelim, halkın sağlık sorunları o kadar önemliyken, birilerinin ceplerini düşünme olayı varsa, veya bunu göz yumanlar oluyorsa; ki böyle bir anlayışı biz Osmaniye belediyesinin Başkan ve diğer yetkililerine yakıştıramayız, beklemeyiz onlardan böylesi bir hatalı hareket.


Çünkü Osmaniye halkı gerektiğinden fazlası ile verdiği oy ile Belediye Başkanı ve Meclis üyelerini o makama getirdi, yerleştirdi. Halkın seçtiği kişilerin, kendilerini makam hırsına kaptırıp ta, halka sırt döneceklerini düşünemiyorum. Halk inandı ve güvendi o insanlara, onlarında bunun bilincinde olduğunu düşünüyorum. Sineksiz bir yaz mevsimi yaşayabilmek adına, saygılar…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar