20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Şiirsiz yaşamak

Çukurova’nın bereketli topraklarında halk Ozanları ve şairlerin bol olduğu bilinir. Tarihimizin geçmişlerine ve günümüze baktığımızda da bunları görebiliyoruz.

Osmaniye’de çeşitli zamanlarda “Şiir Yarışmaları” düzenlenir. Zorkun Yaylası Çocuk Şenliklerinde ve 7 Ocak Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluş yıldönümünde de öğrenciler arası ‘şiir okuma’ yarışması yapılır.

Her yıl olduğu gibi Osmaniye belediyesi önümüzdeki 7 Ocak Kurtuluş etkinlikleri kapsamında öğrenciler arası şiir okuma yarışmasına katılım için İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yazı gönderdi.

Milli Eğitim Müdürlüğü okul Müdürlüklerine ‘şiir okuma yarışması’ duyurusunu ilettikten sonra yarışma için başvurular başladı.

7 Ocak Kurtuluş Konulu Şiir okuma yarışmasında, şiirlerini seçen öğrenciler hazırlandılar ve dün saat: 10.00 sıralarında Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi Salonunda bir deneme gerçekleşti.

Değişik okullarımızdan yarışmaya katılan öğrencilerimizi izliyor, şiirlerini okurken dinliyorum.

Bu yıl yarışmaya katılımın az olması dikkatimi çekti. Oysa Belediye, yarışma sonunda öğrencilerimizi ödüllendirecekti.

7 Ocak Kurtuluş gününde de öğrenciler yarışmadaki derecelerine göre hediyelerini alacaklardı.

Öğrencilerin sayıları verilecek ödülden iki kişi fazlaydı.

Bu kadar az katılım olması, şairi bol Osmaniye için üzücüydü. Katılımın az olmasının nedenlerini düşünmeye başladım.

Bir başka konu daha dikkatimi çekti. Yarışmaya katılanların kız öğrencilerden seçilmesi veya onların ilgisi dikkatimi çekti.

Öğretmenleri, bazıları da arkadaşları ile birlikte salona gelmişlerdi. Yaşlarına rağmen öğrencilerin ezberledikleri şiirleri dinlerken Osmaniye adına seviniyordum. Bazı öğrenciler ise mikrofona hiç te yabancı değillerdi, bu öğrencilerimizin okullarında daha da eğitilerek geleceğe hazırlanmalarını ümit ettim.

Bir öğrencinin ‘Sakarya’ şiirini ezbere okumak için mikrofonu eline aldığında, Milli Eğitim Müdürlüğü’nden emekli jüri üyesi öğretmen arkadaş bana dönerek, “Bu şiiri gerçekten ezbere okuyabilirse helal olsun!”diye konuştu.

Katılımda daha fazla öğrencinin olmasını beklesek te önemli olan cesaretini ortaya koyup yarışmak için sahneye gelen öğrencilerimizi ve okul yöneticilerimizi (tabii ki duyarlılık gösteren okul yöneticilerimizi) yürekten kutluyorum.

Bugün şiir yarışması için mikrofonu eline alıp sahneye çıkan öğrencilerimiz, gelecekte ilimiz adına güzel etkinliklerde sunuculuk görevlerinde bulunabilirler.
 
Bu konuda o öğrencilerimizin hazırlanmasının gerektiğine inanıyorum. Çünkü Osmaniye’de önemli gün ve haftalarda sunucu bulabilme sıkıntısı yıllardır yaşanıyor.

Eğitimli sunucu ise İlköğretim sıralarından seçilerek yetiştirilmesi sağlanabilir. 
Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi kutluyorum, önümüzdeki Salı günü yapılacak olan jüri değerlendirmelerinde hepsine başarılar diliyorum. Saygılarımla…
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar